Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.12.2023

Тетяна Вакуленко: Ситуація з навчальними втратами школярів може погіршуватися


Ситуація з навчальними втратами може погіршитись через накопичувальний ефект


школярі

Ситуація з навчальними втратами школярів може погіршитись через те, що освітні втрати мають накопичувальний ефект.

Таку думку висловила директор Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

За її словами, якщо освітяни не будуть нічого робити з виправлення ситуації, то перспективи будуть нульові, і навіть ситуація погіршиться, тому що освітні і навчальні втрати мають кумулятивний накопичувальний ефект.

«Якщо я не вивчила відсотки у 5 класі, а потім вони постійно у 6, 7, 8 класі потрапляють в зошит, мені треба з ними щось робити, але вже складніше. То я цього вже не зможу робити. Усі ми знаємо учнів, які називають себе гуманітаріями, це не тому, що вони дуже люблять гуманітарні науки, а тому, що в якийсь момент вони не зрозуміли чогось з математики і перенесли себе в іншу категорію», – переконана Вакуленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тарасівській гімназії продовжують садити квіти Перемоги

Директор УЦОЯО порадила педагогам користатись діагностичними тестами (первинне і вторинне діагностування) з різних предметів на сайті Всеукраїнської школи онлайн.

«Можна ці тести використовувати для того, щоб зрозуміти, у яких темах учні не відчувають себе комфортно. І далі цільово працювати зі своїми учнями, щоб виправити ситуацію», – переконана директор УЦОЯО.


Схожі матеріали:
👁 380
Категорія: Шкільний екран
Теги: школярі, освіта




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ