Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.02.2024

Турецька компанія FNSS представила новий бронетранспортер PARS ALPHA 8×8 із вежею Teber-II 30/40


Бойова машина PARS ALPHA 8x8 призначена для транспортування піхотних підрозділів та їх підтримки на полі бою


Бронетранспортер PARS ALPHA 8×8 із вежею Teber-II 30/40

Компанія FNSS представила бронетранспортер PARS ALPHA 8х8, який бере участь у програмі перспективної бойової машини сухопутних військ Туреччини. Програму розробки нової бойової машини було розпочато у 2020 році, вже зроблено кілька прототипів, які пройшли державні випробування у Туреччині відповідно до стандартів НАТО.

Як повідомив генеральний директор FNSS Наїл Курт, на базі розробленої машини компанія створить цілу родину транспортних засобів. Варіант із колісною формулою 6×6 знаходиться у стадії розробки. Він також наголосив, що конструкція PARS ALPHA добре підходить для інтеграції гібридної силової установки.

Бойова машина PARS ALPHA 8x8 призначена для транспортування піхотних підрозділів та їх підтримки на полі бою. Головним нововведенням у новій бронемашині є нове компонування, в якому моторно-трансмісійне відділення розташоване спереду, за ним усередині корпусу розташовані місця для екіпажу, а ззаду – десантне відділення.

Бронетранспортер PARS ALPHA 8×8 із вежею Teber-II 30/40

Нова конструкція дозволяє взаємодіяти операторам бойової машини з десантом без будь-яких пристроїв. Двигун повністю відокремлений і розташований попереду, що значно підвищило захищеність екіпажу. PARS ALPHA 8X8 здатний перевозити дев'ять бійців та трьох членів екіпажу: командира машини, водія та навідника.

Вага та рівень захисту машини не повідомляються, однак розробники заявили про підвищення рівня захисту порівняно з попереднім поколінням PARS IV. Це може свідчити про можливий захист БТР від обстрілів з автоматичної гармати в передній проекції та кулеметів калібру 12,7 мм у борт.


Бронетранспортер PARS ALPHA 8×8 із вежею Teber-II 30/40
 

FBSS також пропонує встановлення систем активного захисту, зокрема турецької Aselsan Akkor. PARS ALPHA використовує архітектуру NVGA, що дозволяє встановити інші західні комплекси активного захисту. Також зазначається, що в машині за такою ж аналогією було посилено протимінний захист, що може витримати підрив 8 кг тротилу під дном або колесом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська компанія Supacat представила оновлений легкий автомобіль Jackal 3 для розвідки

Кращий захист також може забезпечити нова гідропневматична підвіска з висотою кліренсу, що змінюється. При пересуванні районами з високою загрозою мінування дорожній просвіт може підніматися на висоту 55-60 сантиметрів, що послабить вплив вибухової хвилі на корпус. Усі колеса машини є поворотними, що суттєво підвищить її маневреність на складних ділянках маршруту. Її 700-сильний двигун забезпечить швидкість до 115 км/год.

Бронетранспортер PARS ALPHA 8×8 із вежею Teber-II 30/40
 

PARS ALPHA 8×8 має відкриту архітектуру, що дозволяє встановити більшість доступних на ринку бойових модулів, що дистанційно керуються. Представлений бронетранспортер озброєний новою вежею Teber-II 30/40 з 30-мм стабілізованою автоматичною зброєю та спареним кулеметом калібру 7,62 мм. Вежа також передбачає встановлення різних протитанкових ракетних комплексів.

FNSS також пропонує установку веж сторонніх розробників з гарматами великого калібру, зокрема знарядь калібру 105/120 мм, 120 мм мінометних баштових систем, систем протиповітряної оборони SHORAD і т.д.

 


Схожі матеріали:
👁 174
Категорія: Технології
Теги: бронеавтомобіль, Бронетехніка, бронетранспортер, бронемашина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ