Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.02.2024

Британська компанія Supacat представила оновлений легкий автомобіль Jackal 3 для розвідки


Автомобіль Jackal оснащений дизельним двигуном Каммінз ISBe робочим об'ємом 5,9 л і потужністю 185 л.с.


оновлений легкий автомобіль Jackal 3 для розвідки

Новий легкий автомобіль Jackal 3 призначений для використання підрозділами розвідки та піхотними батальйонами. Третє покоління Jackal стане частковою заміною існуючого парку машин цього сімейства 1 та 2 покоління.

Jackal є двовісний повнопривідний автомобіль високої прохідності, повністю відкритий зверху, позбавлений дверей і має кілька дуг безпеки. Це дозволяє екіпажу при необхідності швидко залишати свої місця та забезпечує гарний огляд. V-подібна форма днища знижує дію ударної хвилі при підриві на мінах та саморобних вибухових пристроях.

оновлений легкий автомобіль Jackal 3 для розвідки
 

Екіпаж машини включає трьох осіб: водій за британською традицією розміщується праворуч, ліворуч від нього місце командира з 7,62-мм кулеметом, а за ними розміщується стрілець. Він обслуговує турель з 12,7-мм кулеметом, також може встановлюватися малокаліберна автоматична гармата або 40-мм автоматичний гранатомет.

Jackal для спецназу з екіпажем та повним озброєнням, що включає 7,62-мм та 12,7-мм кулемети. На моделі Jackal 2 турель трохи зміщена вперед у порівнянні з базовим варіантом. У передній та задній частинах автомобіля передбачено встановлення димових гранатометів. За бажанням замовника замість звичайної турелі може бути обладнана дистанційно керованою стрілецькою установкою.

оновлений легкий автомобіль Jackal 3 для розвідки

Автомобіль Jackal оснащений дизельним двигуном Каммінз ISBe робочим об'ємом 5,9 л і потужністю 185 л.с. Підвіска незалежна на подвійних поперечних важелях із пневматичними ресорами та амортизаторами із змінною висотою посадки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Система Black Recon автономно запускає та ловить дрони з військової техніки

Маса машини третього покоління Jackal складає 9 тонн, тоді як друге покоління має масу 7,5 тонни. Загальна концепція машини полягає у використанні легких підрозділів, а модульна конструкція дозволяє використовувати її як для транспортування особового складу, так і для логістичних завдань.

оновлений легкий автомобіль Jackal 3 для розвідки

Також на Jackal 3 можна встановлювати модульні пластини балістичного захисту та верстати, на які можна кріпити кулемет 7,62 мм FN MAG та 12,7 мм M2 Browning.

Схожі матеріали:
👁 465
Категорія: Технології
Теги: бронемашина, позашляховик, Бронетехніка, бронеавтомобіль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ