Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.02.2024

Система Black Recon автономно запускає та ловить дрони з військової техніки


Військові дії в Україні показали, що дрони відіграють важливу роль у будь-якому сценарії сучасної війни


Система Black Recon автономно запускає та ловить дрони

Військові дії в Україні показали, що дрони відіграють важливу роль у будь-якому сценарії сучасної війни, забезпечуючи спостереження, розвідку, а також завдання ударів за допомогою дронів.

Компанія Teledyne FLIR розробила систему Black Recon, яка розміщується в задній частині військової машини і автономно запускає і ловить невеликі вертолітні БПЛА під час виконання бойової місії, при цьому транспорту не потрібно зупинятися в небезпечній зоні, а військовослужбовцю виходити з машини для запуску дрону.

Дрони літатимуть попереду машини або колони, що наступає, оснащені камерами і корисним навантаженням інфрачервоного зображення, заздалегідь попереджаючи про ситуацію, міни, ворожу техніку, а також маючи можливість шукати потенційні засідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий китайський поїзд T-Flight на магнітній підвісці встановив рекорд швидкості 1000 км/год.

Коли вони повернуться, щоб зарядити свої батареї, система Black Recon автономно зловить їх у повітрі та помістить назад у пускову скриньку. Це досягається за допомогою рухомої підставки, встановленої на шести роботизованих маніпуляторах, які відстежують положення дрона, що наближається, і миттєво переміщаються відповідно до нього. Як тільки він підійде досить близько, захоплення піднімуться і зловлять дрон, доставивши його всередину.

Система Black Recon автономно запускає та ловить дрони
 

Швидкість і точність, з якою система відстежує та імітує рухи дрону, вражають і дають уявлення про те, наскільки ефективною може бути система на транспортному засобі, що рухається. Компанія заявляє, що дрони працюють вдень та вночі, в будь-яких погодних умовах.

Компанія також працює над новою версією свого «нано-БПЛА» Black Hornet, який дає піхотним військам аналогічні переваги ситуаційної обізнаності та розгортається з невеликої поясної скриньки.

Схожі матеріали:
👁 246
Категорія: Технології
Теги: Дрон, безпілотник, БПЛА




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ