Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.10.2021

В Україні змінять формат комунальних платіжок


Закон дозволить збільшити доступність комунальних послуг для населення, зменшити витрати на теплопостачання


Відповідно до закону “Про енергетичну ефективність”, який нещодавно прийняла Верховна Рада, передбачається зміна формату платіжок за комунальні послуги.

В Україні змінять формат комунальних платіжок
 

Як повідомила заступниця Міністра енергетики Юлія Підкоморна, платіжки міститимуть інформацію про:
  • споживання (порівняння поточних показників з минулорічними);
  • доступні енергоефективні програми;
  • якість послуг із постачання природного газу та електроенергії.
Також Закон дозволить збільшити доступність комунальних послуг для населення, зменшити витрати на теплопостачання.

Значної уваги в документі приділено енергоефективності у промисловості. Великі підприємства будуть зобов’язані впровадити систему енергоменеджменту або раз на чотири роки проводити енергоаудит. Це допоможе оптимізувати витрати на споживання енергії та зрозуміти, що необхідно робити для мінімізації витрат у майбутньому.

Законом запроваджується масштабна програма впровадження smart grid технологій на державному рівні. Це дозволить операторам систем розподілу скоротити витрати в електромережах, а споживачу дасть можливість управляти власним попитом. На підставі економічної доцільності та технічної можливості будуть встановлюватися інтелектуальні системи обліку газу, електрики, тепла.

Органи державної влади та місцевого самоврядування будуть зобов’язані купувати енергоефективне обладнання та брати в оренду чи купувати лише енергоефективні приміщення для зниження витрат з держбюджету на отримання будівель.

Відповідно до Закону, в Україні вперше вводиться відповідальність за порушення законодавства у сфері забезпечення енергетичної ефективності.

Схожі матеріали:
👁 586
Категорія: Соціальний захист
Теги: формат комунальних платіжок, послуги, Споживання




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ