Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.04.2018

Відзначення Дня матері у Гребінці


В Україні День матері відзначається, починаючи з 2000 року


Відзначення Дня матері у ГребінціУ житті кожної людини мати займає найважливіше місце. З народження і протягом усього подальшого життя вона піклується, виховує і формує людину.

Всі ми любимо і поважаємо своїх мам. Багато світових держав виділили для привітання матерів окреме свято, присвячене мамам, бабусям і вагітним жінкам, яке відзначається щорічно у другу неділю травня.

У 1907 році американка Анна Джарвіс виступила з ініціативою вшанування матерів та їхньої ролі у житті кожної людини у пам'ять про свою матір, Анну Марію Рівз-Джарвіс, яка була відомою громадською діячкою, боролася за розвиток сфери охорони здоров'я у США.

Анна написала листи до державних установ, законодавчих органів і видатним особам з пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.

З 1914 року День матері почали відзначати в Cполученних Штатах Америки, а після завершення Першої світової війни - в Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти в Україні підробляють найчастіше

В Україні День матері відзначається, починаючи з 2000 року.

В рамках відзначення Дня матері в Гребінківському районі 4 травня 2018 року о 15.30 в міському Будинку культури відбудеться церемонія нагородження учасниць І (районного) етапу обласного конкурсу „Успішна жінка Полтавщини”.

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської райдержадміністрації запрошує всіх бажаючих долучитися до свята.
 

Схожі матеріали:
👁 1144
Категорія: Актуально
Теги: Гребінка, День Матері




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ