Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.10.2016

З Днем працівників освіти


На Гребінківщині знаходяться 4 загальноосвітні навчальні заклади, 3 позашкільні та 2 дошкільних навчальних закладів


З Днем працівників освітиДень працівників освіти – це професійне свято, яке традиційно вважається всенародним. Це висока заслужена оцінка подвижницької праці освітян, які збагачують інтелектуальний потенціал України, дбають про майбутнє держави, виводячи у життя нові покоління її громадян.

Вчитель не тільки навчає предмету, а навчає і виховує в своїх учнів відповідальність, справедливість, патріотизм, добро,передає у майбутнє неоціненний скарб народної духовності, традицій і вищих чеснот.

 На території Гребінківської міської ради розміщені 4 загальноосвітні навчальні заклади, 3 позашкільні та 2 дошкільних навчальних закладів. На даний момент відповідно до вимог Бюджетного кодексу, всі освітні заклади міста як і сіл району утримуються (фінансуються) за рахунок районного бюджету і знаходяться в підпорядкуванні відділу освіти. молоді  і спорту Гребінківської райдержадміністрації.

Та не дивлячись на це міська рада надає посильну фінансову допомогу міським школам, дитячим садочкам та позашкільним закладам. Так, наприклад в цьому році  було виділено  150 тис. грн. на ремонт даху ДНЗ «Веселка», близько 32 тис. грн. на придбання підручників для учнів 4 та 7 класів міських шкіл, 6 тис. грн. Гребінківській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 для пошиття форми барабанщицям.

Рішенням 6 сесії міської ради сьомого скликання від 08.07.2016 року було виділено кошти в розмірі 50 тис. грн., на будівництво огорожі по пров. Піонерському (вздовж спортивного майданчика Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4), 30 тис. грн. на облаштування дитячого майданчика в ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, (який до речі вже встановлено) по 10 тис. грн.  на покращення матеріально-технічного забезпечення: Гребінківської гімназії та ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, Гребінківській музичній школі, Гребінківській ДЮСШ; а також по 5 тис. грн.: ДНЗ « Веселка» та «Теремок».
 
Міською радою на 2016 рік затверджено ряд міських програм спрямованих на розвиток освітніх закладів міста,  різних видів спорту, а також міська Програма роботи з обдарованою молоддю. Відповідно до неї учні-переможці та призери обласного етапу Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, переможці та призери обласного конкурсу науково-дослідних робіт МАН, переможці та призери міжнародних і всеукраїнських фестивалів, конкурсів, змагань до Свята
Останнього дзвоника отримали грошові винагороди. Грошові винагороди педагогічним працівникам, відповідно до вище згаданої програми, виплачено в переддень свята Дня вчителя та вручено сертифікати 17 педагогам під час святковим заходів 29 вересня в районному Будинку культури.

Проте, не все так добре в освітній галузі міста. Дуже гострою є на сьогоднішній день проблема із недостатньою кількість місць в дошкільних навчальних закладах міста. Групи в міських ДНЗ переповнені, а бажаючих відвідувати дитячі садочки дуже велика. Міської радою, ще в 2013 році виготовлено проектно-кошторисну документації на реконструкцію колишнього ДНЗ «Васильок» (на даний час приміщення, не використовуються та знаходиться в занедбаному стані).

По цінам 2013 року на реконструкцію необхідно кошти в сумі 5 млн. 200 тис. грн. І на сьогодні таких вільних грошей у міському бюджеті не має. А розраховувати ми можемо лише на власні сили, оскільки держава у зв’язку з реформою децентралізації влади, формуванням об’єднаних громад, надає прямі субвенції на розвиток інфраструктури (будівництво навчальних закладів, ремонт доріг в тому числі) лише об’єднаним громадам. Маємо надію, що спільними зусиллями ми зможемо розв’язати дану проблему. Ми повинні рухатися вперед, на шляху реформ і реформи освіти в тому числі.

 23 вересня п. р. підписано розпорядження міського голови про ініціативу щодо добровільного об’єднання територіальних громад та формування Гребінківської об’єднаної громади з центром у м. Гребінка. Таким чином, розпочато роботу по реформі децентралізації та процесу реформи місцевого самоврядування, формування об’єднаної громади.

Шановні працівники освіти! Вітаючи Вас з професійним святом хочеться побажати Вам, на довгі роки залишатися носіями всього нового, передового і прогресивного, успіхів у Вашій праці виховання та навчання підростаючого покоління, вдалої реалізації ваших професійних планів та задумів, гарних учнів, міцного здоров’я, сімейного затишку, добра, достатку і мирного неба над головою!
 
Гребінківська міська рада


Схожі матеріали:
👁 811
Категорія: Шкільний екран
Теги: свято, день працівників освіти, освіта




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ