Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.11.2022

Залежності 21 століття: наркоманія та алкоголізм


Наркоманія є одним із найнебезпечніших і підступних захворювань сучасності


Наркоманія

Сучасна людина щодня зазнає стресів і відчуває негативні емоції. Щоб відволіктися від проблем, багато хто вдається до наркотиків або спиртного.

В результаті виникає стійка залежність, коли людина не може обійтися без чергової дози. Якщо своєчасно не розпочати лікування наркотичної залежності та алкоголізму, то можуть виникнути дуже серйозні наслідки, аж до смерті. Центр реабілітації алко та наркозалежних, а також ігроманії Rehab https://rehab.net.ua/uk/ допомагає врятувати від пристрасті до спиртних напоїв та наркотичної залежності з використанням різних способів.

Особливості наркозалежності та її лікування

Наркоманія є одним із найнебезпечніших і підступних захворювань сучасності. Людині достатньо один раз спробувати заборонену речовину, щоб почалася небезпечна гра. Вийти із неї переможцем без кваліфікованого лікування наркотичної залежності практично неможливо. І доки лікарі всіма силами намагаються допомогти, у світі з'являються нові наркотики. Найпоширенішими серед них є кокаїн, героїн, опіум.

Багато хто починає вживати наркотики з метою розширення свідомості. Цим мотивом особливо часто керуються творчі люди, які хочуть здивувати світ під іншим кутом і, можливо, знайти натхнення. Підлітки та молодь пробує заборонені речовини з банальної цікавості чи бажання стати «крутими».

Для кожного пацієнта лікування наркотичної залежності підбирається в індивідуальному порядку.

Однак воно обов'язково проходить у кілька стадій:
  • детоксикація організму від продуктів розпаду психотропних речовин;

  • реабілітація, у межах якої усувається психологічна залежність;

  • соціалізація, що передбачає безболісне повернення людини до соціуму.
Успіх лікування наркотичної залежності багато в чому залежить від бажання пацієнта. Тому родичі та психологи повинні постійно мотивувати його, а також підтримувати на цьому нелегкому шляху.

Наслідки алкоголізму та методики його лікування

алкоголізм

Про шкоду алкоголю відомому кожному зі шкільної лави. Однак багатьох жахливих наслідків його застосування не зупиняють. Особливо на початкових етапах, коли токсини ще почали руйнувати органи людини.

Лікування алкоголізму потрібно починати якомога раніше, інакше систематичне застосування спиртного загрожує такими захворюваннями:
  • кардіоміопатія;
  • кардіосклероз;
  • цироз печінки;
  • атрофія слизової оболонки шлунка;
  • алкогольна енцефалопатія мозку.
Крім того, якщо не розпочати лікування алкоголізму, можуть розвинутись психічні відхилення. Багато алкоголіків стикаються з білою гарячкою, галюцинаціями, проблемами зі сном.

Ефективне лікування алкоголізму передбачає комплексне вплив. Тобто до уваги лікарями береться не лише фізичний, а й психологічний стан пацієнта. Це гарантує повне лікування від згубної залежності.

Таким чином, лікування наркоманії та алкоголізму має здійснюватися якомога раніше у спеціалізованій установі. Тоді вдасться уникнути серйозних наслідків.

Схожі матеріали:
👁 365
Категорія: Прес-реліз
Теги: наркоманія, наркозалежність, Лікування наркозалежності, кодування від алкоголізму, лікування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ