Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.01.2020

Засідання виконавчого комітету (23 січня 2020 року)


В 2019 році письмових звернень надійшло 790, в 2018 (811)


23 січня 2020 року відбулося спільне засідання виконавчого комітету та постійних депутатських комісій .


Засідання виконавчого комітету (23 січня 2020 року)


Першочергово розглянуто проєкти рішень питань, які будуть винесені на розгляд 30 сесії Гребінківської міської ради VІІ скликання, яка відбудеться 30 січня 2020 року, та рекомендували сесії прийняти відповідні рішення з питань:
 
про затвердження розпоряджень міського голови про надання матеріальних допомог у відповідності до Програми підтримки військовослужбовців, учасників антитерористичної операції, учасників операції Об’єднаних Сил та членів їх сімей мешканців Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік;

про затвердження розпоряджень міського голови про надання матеріальної допомоги відповідно до Програми соціального захисту окремих незахищених категорій населення Гребінківської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік;

про затвердження Програми зайнятості населення Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік; про затвердження Плану соціально-економічного розвитку Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік;

про затвердження Положення про резервний фонд бюджету Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік;

про затвердження Програми підтримки породіль у Гребінківській міській об’єднаній територіальній громаді на 2020 рік;

про внесення змін до Програми покращення благоустрою Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік;

про внесення змін до Програми соціального захисту окремих незахищених категорій населення Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік;

про затвердження графіку прийому громадян депутатами Гребінківської міської ради 7 скликання на 2020 рік.

Одним з головних розглянуто питання про створення Координаційної ради з питань Громадського бюджету в Гребінківській міській об'єднаній територіальній громаді. Координаційна рада з питань Громадського бюджету у Гребінківській міській об’єднаній територіальній громаді - постійно діючий колегіальний консультативно-дорадчий робочий орган, який в межах чинного законодавства України організовує, координує впровадження та реалізацію Громадського бюджету в Гребінківській міській об’єднаній територіальній громаді. Координаційна рада створена відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою активізації місцевих ініціатив жителів громади щодо участі у бюджетному процесі та безпосередньої участі членів територіальних громад у розвитку територій і вирішенні питань місцевого значення.

Бюджет участі – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проєктів для покращення ОТГ та/або голосування за них.

Будь-який житель ОТГ може подати проєкт, пов’язаний з покращенням життя в ОТГ, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проєкт реалізують в рамках бюджету 2020 року.

Члени виконавчого комітету розглянули питання про виконання плану роботи виконкому за 2019 рік та затвердження плану роботи виконавчого комітету міської ради на 2020 рік.


Засідання виконавчого комітету (23 січня 2020 року)


Головне завдання, над яким працював виконавчий комітет Гребінківської міської ради протягом 2019 року, — це реалізація інтересів територіальної громади в межах Конституції та законів України, направлених на виконання делегованих виконавчою владою повноважень для підтримки на належному рівні життєдіяльності Гребінківської міської об'єднаної територіальної громади, створення сприятливого середовища для праці, бізнесу, відпочинку і покращення добробуту громадян, підвищення рівня довіри до міської влади.

Відповідно до плану роботи за звітній період проведено 25 засідань виконавчого комітету, на яких прийнято 562 рішення. Рішення виконавчого комітету оприлюднювалися на офіційному веб-сайті Гребінківської міської ради. Скарг, зауважень, пропозицій від громадян до оприлюдненого переліку рішень виконкому не надходило. При оприлюдненні рішень виконкому забезпечувався захист персональних даних громадян.

Розглянуто питання про роботу громадської комісії з житлових питань при виконкомі Гребінківської міської ради за 2019 рік та затвердження плану роботи на 2020 рік . Протягом 2019 року було проведено 5 засідань громадської комісії з житлових питань, на яких розглянуто наступні питання:
 
- про внесення поточних змін до складу сімей тих громадян, які перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті міської ради;

- про затвердження списків працівників , які перебувають на черзі за місцем роботи для одержання житла ;

- про затвердження списків громадян, які перебувають на квартирному обліку при виконкомі Гребінківської міської ради для покращення житлових умов.

Члени виконкому розглянули питання про виконання вимог Закону України „Про доступ до публічної інформації“ у 2019 році.

Оприлюднення публічної інформації та доступ до неї забезпечується шляхом систематичного та оперативного її оприлюднення в офіційних друкованих виданнях, на офіційному веб-сайті в мережі Інтернет, на інформаційних стендах.

За 2019 рік до Гребінківської міської ради надійшло 10 запитів на надання інформації від фізичних осіб і 4 - від юридичних.

Розглянуто питання про підсумки роботи зі зверненнями громадян за 2019 рік.

Виконавчий комітет Гребінківської міської ради відмічає, що у 2019 році до міської ради надійшло 790 звернень, що на 24 звернення менше проти минулого року (814 звернень в 2018 році). Повторних звернень за 2019 рік не надходило (в 2018 році - 1).

Надійшло колективних звернень – 65 (у них підписів – 844), що на 5 звернень менше проти минулого року (у 2018 році – 70 звернень, у них підписів - 1009). Індивідуальних звернень 725 (2018 - 744), а саме: жінок звернулось 412 (57%), чоловіків-313 (43%). В 2018 році структура звернень мала такий вигляд:жінки - 50,3%, чоловіки - 49,7%.

В 2019 році письмових звернень надійшло 790, в 2018 (811), що на 21 звернення менше у порівнянні з минулим роком.

Результати розгляду звернень:
 
- вирішено позитивно 558 звернень, або 70,6%; (в 2018 - 70,2%)

- відмовлено у задоволенні – 13 звернень (1,7%); (2018 - 2,8%)

- дано роз'яснення на 154 звернень, або 19,5%, (2018 - 19%)

- звернення що знаходяться в стадії розгляду- 22 (2,8%) (2018 - 3,2%)

- направлено за належністю - 42 (5,3%) (2018 - 4,2%)

- звернення, що не підлягає розгляду -1 (0,1%) (2018 - 1).

У зверненнях громадяни звертались з таких питань:
- аграрної політики та земельних відносин – 178 (22,5%);

- транспорту і зв’язку 1 (0,1%);

- соціального захисту - 260 (32,9%);

- охорони здоров’я - 1 (0,1%);

- комунального господарства - 75 (9,5%);

- житлової політики - 26 (3,3%);

- екології та природних ресурсів - 36 (4,6%);

- забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку -1 (0,1%);

- сім’ї, дітей, молоді, гендерної рівності, фізичної культури та спорту - 24 (3,0%);

- освіти, науки, інноваційної діяльності та інтелектуальної власності -25 (3,2%);

- діяльності органів місцевого самоврядування - 6 (0,8);

- державного будівництва, адміністративно-територіального устрою -35 (4,4%);

- Інші - 122 (15,5%).

На урядову гарячу лінію надійшло 19 звернень, це на 4 звернення менше, ніж за аналогічний період минулого року.

На гарячу телефонну лінію міської ради звернень громадян не надходило.

За наданням довідок до міської ради в 2019 році звернулися 5137 жителів міста Гребінка, 248 громадян Мар’янівського старостинського округу та 571 житель Слободо-Петрівського  старостинського округу.

Згідно чинного законодавства та в межах своїх повноважень, виконавчий комітет Гребінківської міської ради розглядає всі звернення громадян, вчасно надає відповіді заявникам.

Члени виконкому розглянули питання про внесення змін у облікові справи громадян та затвердження списків громадян, які перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті Гребінківської міської ради.

На квартирній черзі при виконавчому комітеті Гребінківської міської ради станом на 01.01.2020 року перебуває 31 особа, яка потребує поліпшення житлових умов, з них:

- в списках громадян на загальних підставах - 10 осіб;

- в списках громадян, що користуються правом першочергового одержання житла –  13 громадян;

- в списках громадян, що користуються правом позачергового одержання житла – 8 громадян;

- в списках громадян, що користуються правом позачергового одержання соціального житла - 1 особа.

Прийнято рішення про затвердження списку працівників станції Гребінка виробничого підрозділу «Полтавська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Південна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця», взятих на квартирний облік за місцем роботи для одержання житла.

Члени виконкому прийняли рішення про затвердження графіка особистого прийому громадян міським головою, заступниками міського голови, секретарем міської ради, керуючим справами виконавчого комітету:


Засідання виконавчого комітету (23 січня 2020 року)


Члени виконкому розглянули питання:
 
-  про реєстрацію змін та доповнень до Колективного договору між адміністрацією та комітетом профспілки працівників філії Гребінківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №1 Опорного закладу Гребінківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Гребінківської міської ради Полтавської області на 2018 – 2020 роки;

- про реєстрацію змін та доповнень до Колективного договору виробничого підрозділу «Гребінківська дистанція колії» регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Українська залізниця»;

- про реєстрацію Колективного договору  Гребінківської районної державної лікарні ветеринарної медицини та Первинної профспілкової організації профспілки  працівників АПК України Гребінківської  районної державної лікарні ветеринарної медицини на 2020-2022 роки.

Розглянуто питання про затвердження Плану заходів щодо запобігання корупції у Гребінківській міській раді на 2020 рік.

Традиційно розглянуто заяви жителів та юридичних осіб громади.

З розглянутих питань прийнято відповідні рішення.
 

Схожі матеріали:
👁 806
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: Гребінка, міська рада, виконавчий комітет, засідання




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ