Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.06.2024

Затверджено Національну стратегію розвитку інклюзивного навчання


Прийняття документа сприятиме зменшенню дискримінації в освітньому процесі


інклюзивне навчання

Кабінет Міністрів затвердив Національну стратегію розвитку інклюзивного навчання на період до 2029 року та операційний план з її реалізації на 2024–2026 роки.

Відповідний акт підтримано на урядовому засіданні.

Метою Національної стратегії є створення умов для доступу до якісної освіти кожного здобувача відповідно до його індивідуальних потреб та можливостей.

Національна стратегія передбачає індивідуалізацію навчання з урахуванням здібностей і потреб кожного та сприяння соціальній інтеграції, толерантності та розуміння багатоманітності.

Також прийняття документа сприятиме розвитку потенціалу здобувачів для досягнення максимальних результатів та зменшенню дискримінації в освітньому процесі.

Окрім того, стратегія передбачає підтримку педагогів необхідними ресурсами для ефективного інклюзивного навчання та допомогу органам місцевого самоврядування у запровадженні політик інклюзії.

Реалізація плану заходів  передбачає вдосконалення системи моніторингу, підвищення якості послуг інклюзивно-ресурсних центрів, створення інклюзивного середовища у закладах освіти, їхнє ресурсне забезпечення та підвищення компетентностей педагогів.

Очікується, що ухвалення Національної стратегії сприятиме впровадженню інклюзивного підходу та забезпеченню рівного доступу до якісного навчання в Україні відповідно до найкращих практик.

Схожі матеріали:
👁 211
Категорія: Шкільний екран
Теги: інклюзивне навчання, навчання




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ