Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.09.2011

Автоцивілка дорожчати не буде



Автоцивілка дорожчати не буде

18 вересня вступає в силу закон, який змінює порядок виплати страховки.

Зокрема, водії отримають право самостійно, без виклику інспектора ДАІ, оформляти протокол про ДТП, в якому не постраждали люди.

За своєю формою і суттю так званий європротокол — це всього лише офіційне повідомлення про ДТП, складене його учасниками, які застрахували свою відповідальність на умовах так званої автоцивілки, і підписана кожним з них особисто.

Його поява в українському правовому полі пов’язана з наближенням Євро-2012. Але всупереч розхожій думці, європротокол не виключає протоколів ДАІ, а тільки доповнює їх. Іншими словами, заповнювати цей документ з нехитрими запитаннями на тему «яким чином ви потрапили в аварію» доведеться незалежно від того, чи викликано на місце події автоінспекцію, чи водії залагоджують проблеми самостійно.

Просто в останньому випадку для страхового відшкодування не доведеться чекати рішення суду, платити штраф і контактувати з міліцією.

На думку страховиків, таке нововведення збільшує кількість звернень і ризик шахрайства для отримання страхових виплат. Тому останнім часом дуже часто автовласники висловлюють побоювання з приводу можливого подорожчання полісу страхування. Та й обсяги збитків у страховиків через це можуть стрімко зрости.

За словами фахівців, наразі не всі дрібні ДТП фіксуються. А після змін, що наберуть чинності в кінці вересня, фіксуватимуться усі пригоди. Відповідно і роботи у страховиків побільшає, і їхні збитки зростатимуть. За даними інтернет-видань, у моторно-транспортному бюро вже переглянули розмір коригуючих коефіцієнтів, які впливатимуть на величину тарифів.

Якими саме будуть ці тарифи та коли вони будуть оприлюднені — поки що нічого не відомо. Єдина порада водіям — купувати поліс тоді, коли підходить до завершення термін дії попереднього полісу, щоб двічі не переплачувати за одне і те ж саме покриття протягом того періоду, який уже застрахований.

Наразі збитковість автоцивілки у великих містах становить 80–85 %. А в середньому по Україні — 65 %.

Деякі компанії, що страхують автоцивілку, закликають своїх клієнтів купити поліс уже зараз, мовляв, з вересня вона подорожчає на 30 %.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА,
«ЕХО з регіону»


Схожі матеріали:
👁 1167
Категорія: Суспільство
Теги: Автоцивілка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-... На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-...
Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю
На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат... На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат...
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині
У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб... У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб...
На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н... На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ