Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.06.2012

Ситуація у тваринництві тривожна



Ситуація у тваринництві тривожна

В Україні тільки за останній місяць рівно на 100 голів зменшилася кількість великої рогатої худоби. Це тривожна тенденція. Про ситуацію у  тваринництві  на Полтавщині говорили на обласній селекторній нараді, яку провів заступник голови ОДА Володимир Замикула.

Заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку ОДА І.О.Філоненко повідомляв про хід виконання відповідної постанови Кабінету Міністрів про підтримку галузі тваринництва.

Начальник управління ветмедицини у Полтавській області С.В. Аранчій розповів учасникам наради про ідентифікацію великої рогатої худоби, про те, що вартість цих послуг значно знизилася, а сам механізм спростився.

Головне зараз навіть не збільшити, а хоча  б стабілізувати кількість поголів’я.  Саме тому український уряд ухвалив рішення про фінансову підтримку  селян, які утримують молодняк. Так, згідно з рішенням Кабінету міністрів, за кожну утримувану голову молодняку хазяїн має право отримати триразову допомогу від держави.

Виплата дотацій проходитиме тричі на рік, а сума допомоги становить 900 гривень. Для того, щоб отримати свої кошти, слід звернутися у місцеву сільську раду, там нададуть виписку із господарської книги про наявність у підсобному господарстві великої рогатої худоби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінківському районі не хочуть вкладати гроші в тваринництво

Зараз на території Полтавщини вже тривають виплати, держава виконує взяті на себе зобов'язання.

На території Гребінківського району, як виявилося, молодняку ВРХ не так багато. Але працювати у даному напрямку треба активніше.

Принаймні для того, щоб населення було повідомлене про можливість отримати фінансову допомогу від держави, а це в свою чергу допоможе збільшити поголів'я худоби, покращить ситуацію у тваринництві.

В роботі наради взяли участь начальник управління агропромислового розвитку РДА О.І. Козін, начальник управління ветмедицини у Гребінківському районі Ю. Г. Шніт, голови сіл та інші.

Джерело: газ. «Гребінчин край»



Схожі матеріали:
👁 1523
Категорія: Новини Гребінки
Теги: велика рогата худоба, тваринництво, ВРХ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ