Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.11.2011

Про стан виробничого травматизму у Гребінківському районі



Про стан виробничого травматизму у Гребінківському районі

За 10 місяців 2011 року у Гребінківському районі сталося 4 нещасних випадки, в яких постраждали 5 чоловік, в тому числі -1 загинув.

В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, коли підприємства району спрацювали взагалі без жодної травми, відмічається різкий ріст виробничого травматизму. Травмувалися працівники лише двох підприємств: СФГ "Каміла" та локомотивного депо Гребінка.

Обставини та причини травмувань наступні: обидва нещасних випадки, що сталися в червні та липні цього року у СФГ "Каміла", в яких було травмовано 3 чоловіки, один з яких помер від отриманих травм, сталися внаслідок розбійних нападів на охоронців підприємства.

В ході розслідування не було встановлено порушень посадових осіб підприємства, що призвели до травмувань та загибелі працівників. Причина нещасних випадків - протиправні дії інших осіб.

В той же час перший випадок з працівницею локомотивного депо Гребінка стався в лютому місяці під час прибирання вагона електропоїзда по причині особистої необережності.

Слід відзначити, що подібний нещасний випадок уже мав місце на підприємстві у 2008 році з працівницею посадочної бригади. Відповідно можна зробити висновок, що виконання робіт поза межами підприємства на станції в зимовий період є фактором ризику для працівників локомотивного депо.

Взагалі враховуючите, що більшість працюючих у Гребінці пов'язані з підприємствами залізничного вузла і періодично їм доводиться виконувати подібну роботу, то можливість отримати травму під час такої, здавалося б, безпечної роботи залишається постійною.

Другий випадок стався в липні внаслідок бійки між працівниками депо, хоча причина травмування - протиправні дії інших осіб, в даному випадку слід говорити про недостатню виробничу дисципліну працівників, які вирішили виробничі питання вирішити за допомогою фізичної сили.

Виходячи з причин травмувань працівників, першочерговим завданням для запобігання подібним випадкам травмування на виробництві є постійний контроль з боку - посадових осіб, організовують виробничий процес, не лише за дотриманням працюючими вимог нормативних актів з охорони праці при виконанні робіт, поводженні з інструментами та обладнанням, утриманням машин, механізмів, виробничих будівель і споруд в справному стані, а й за трудовою дисципліною підлеглих.

Працівникам не слід забувати вимоги статті 14 Закону України "Про охорону праці":
   • "Працівник повинен дбати про власну безпеку і здоров'я, а також про безпеку і здоров'я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт або під час перебування на території підприємства;
   • знати і виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, правила поводження з машинами, механізмами, обладнанням і іншими засобами виробництва.

Необхідно усвідомити, що лише за умови, коли роботодавець та найманий працівник свідомо в повному обсязі виконують свої обов'язки щодо створення безпечних та здорових умов, виконання посадових обов'язків, вимог нормативних актів з охорони праці - випадків травмування на виробництві можна уникнути.

Начальник відділення виконавчої дирекції
ФССНВ у Гребінківському
та Пирятинському районі
"Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1848
Категорія: Новини Гребінки
Теги: травма, виробництво, нещасний випадок, Необережність




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ