Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.06.2012

Боротьба із злочинністю - пріоритет роботи правоохоронних органів



Боротьба із злочинністю - пріоритет роботи правоохоронних органів

Злочинність завжди займала одне із перших місць серед найбільш гострих проблем, що турбували громадську думку. У другій половині ХХ сторіччя у різних державах її ставили по значущості на друге-третє місце.

В Конституції України взагалі найвищою соціальною цінністю визнаються людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканість і безпека.

Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави. Соціальні та економічні фактори дають поштовхи для зростання злочинності.

Дана проблема нажаль є, притаманною і для нашого Гребінківського краю. Так, зокрема, невтішні статистичні дані лише підтверджують наявність даної проблематики в регіоні.

Зокрема, за період 5 місяців 2012 року на території міста та району зареєстровано на 42,3% більше злочинів в порівнянні з минулим роком. Водночас слід зауважити, що переважною більшістю з них стали злочини проти власності, а саме крадіжки (64 злочинних прояви) та шахрайства (16 злочинних проявів), при цьому вдалося уникнути таких тяжких злочинів як вбивства та розбої.

Негативною тенденцією на даному напрямку залишається ситуація із злочинами вчиненими в громадських місцях, в групі, тими, що вже раніше скоювали злочини та неповнолітніми.

За результатами роботи за 5 місяців 2012 року слідчими СВ Гребінківського РВ УМВС направлено до суду 37 кримінальних справ з обвинувальним висновком по 74 епізодам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боротьба із злочинністю має об'єднати зусилля усіх

Прокуратурою району з метою недопущення порушення прав людини за вказаний період надано 19 вказівок по кримінальних справах та здійснюється постійний нагляд за станом дізнання та досудового слідства.

Крім цього прокуратурою Гребінківського району за вказаний період виявлено та поставлено на облік 2 раніше не зареєстрованих злочини, по яким в подальшому встановлено винну особу, а кримінальні справи скеровані до суду.

Поширеність злочинних проявів вимагає від правоохоронних та інших державних органів активно протидіяти, об'єднувати зусилля щодо попередження і розкриття злочинів. За такої умови особливої ваги набувають скоординовані дії правоохоронних органів, що значно підвищує результативність їх діяльності.

Закон України "Про прокуратуру" (стаття 10) передбачає як одну із функцій прокуратури координацію діяльності правоохоронних органів у боротьбі зі злочинністю. Ооке, чинним законодавством за прокуратурою закріплено обов'язок координувати зусилля правоохоронних органів з метою створення належного режиму законності.

Виходячи з викладеного, прокуратурою Гребінківського району заплановано проведення координаційної наради керівників правоохоронних органів на якій буде обговорено стан протидії злочинності та розроблено шляхи покращення її протидії.

Прокурор Гребінківського району,
газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1239
Категорія: Новини Гребінки
Теги: правоохоронні органи, прокууратура, слідчі СВ Гребінківського РВ УМВС, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ