Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.06.2012

Сергій Савелій: А судді хто?



Сергій Савелій: А судді хто?

Нашим уболівальникам донині ятрить рана тих подій 19-го червня в матчі Англія - Україна. Час минув, емоції трішки вщухли, можна спокійно проаналізувати ситуацію, подивитися на неї і серйозно, і з гумором.

Якщо серйозно, то Іштван Вад, угорський арбітр на лінії, можливо справді не зміг блискавично спроектувати, накреслити в уяві, в повітрі, пряму лінію від м'яча до лінії воріт. І не побачив він того ледь вловимого проміжку між білим м'ячем і білою лінією, який ми потім, та й то не дуже чітко, бачили в безлічі відеоповторів, на статичних кадрах і фото.

Стосовно ж головного судді Віктора Кашшаї, то він перебував на такій позиції, що взагалі не міг зафіксувати цей момент. Отже, якщо й обирати собі жертву для використання ненормативної лексики то тут, перш за все, Вад, який мав сигналізувати Кашшаї, був чи не був гол.

А давайте глянемо на матч ще й з іншого боку. Ми мали тотальну перевагу - перебігали, перепасувапи, перебили англійців. Хоча стосовно перебили...

Грали наші хлопці справді самовіддано, - молодці. Але все-таки, якби Ярмоленко бив, а не гладив по м'ячу, якби Мілевський головою з лінії воротарського майданчика влучав у ворота, та й врешті-решт, якби Девіч не бив прямо в Харта, коли можна було зіграти точніше, не виникло б взагалі проблеми незарахованого м'яча, і тоді за ті 30 хвилин, що залишалися ми б...

Та все, досить. Якби та в роті виросли гриби, то і в ліс би не ходили. Давайте, поклавши руку на серце, будемо реалістами, де в рейтингу ми - і де Англія і Франція. Просто нагадаю - з 16-ти фіналістів ми передостанні, а поляки останні.

А тепер жартома. Ви пам'ятаєте, як в далекому 1986-му, на чемпіонаті світу в Мексиці збірна Союзу, в складі якої були переважно українці, розтрощила угорців 6:0? От їх нащадки і вирішили відплатити. Або ще. На чемпіонаті світу 2010 англійці забили такий гол німцям, що м'яч ударився в землю за лінією воріт сантиметрів за 70, але арбітр його не зарахував. Тепер вирішили віддати борг англійцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Савелій для гребінківців: свято - закінчилося, фієста - триває

І зупинимось на чвертьфіналах. У протистоянні чехів з португальцями мої симпатії були на боці чехів, але розумів, що виграють португальці. Особливо, зважаючи на ту гру, яку вони продемонстрували з Данією та Голландією гострі атаки, безліч ударів, і, нарешті, почав забивати Роналду.

І тут збірна Португалії домінувала на варшавському стадіоні, наші брати слов'яни трималися довго, але й Петер Чех не зміг врятувати після влучного удару Кріштіана Так португальці стали першими півфіналістами Євро-2012 і чекали на суперника, що визначався в матчі іспанців і французів.

Та цей матч в Донецьку був уже після найрезультативнішої на сьогодні гри чемпіонату Європи - Німеччина- Греція. Молода німецька машина впевнено розкусила грецький горіх - 4:2. Хоча, мені здалося, що триразові чемпіони Європи могли забити з десяток, як на мене, випадковим, одноразовим володарям континентального золота.

Гра в шахтарській столиці не виправдала сподівань у болівальників - іспанці своєю манерою дир-дир запаморочили голову французам і Хаві Алонсо свій сотий матч за збірну відзначив дублем 2:0. Ну, а результат півфінального протистояння іспанців і європейських бразильців -португальців: у Донецьку - 4:2.

Трибуни вибухнули тільки на самих останніх хвилинах, коли Брун Алвеш потрапив в перекладину, а Фабрегас дав зрозуміти, що матч закінчений. Пенальті принесло Іспанії вихід у фінал, а можливими супротивниками там виявляться знову німці, які програли іспанцям на ЧС в 2010 році.

Заключний чвертьфінал Італія - Англія, свідком якого я, разом з синами і невісткою, був, став першим матчем, що завершився нульовою нічиєю. Київський красень НСК "Олімпійський", заповнений майже вщерть, побачив і додатковий час, і післяматчеві пенальті.

Також вперше на чемпіонаті. До речі, щодо краси стадіону, то група запеклих гребінківських уболівальників уже мала можливість в цьому пересвідчитись ще наприкінці минулого року на товариському матчі Україна - Німеччина. Коли в поєдинку Італія - Англія справа дійшла до пенальті, ми дружно кричали, щоб пробивали у ворота, протилежні Бесарабським, адже наші місця були просто напроти штрафного майданчика.

Так і сталося - усе було видно як на долоні. І коли промазали Ріккардо Монтоліво і Ешлі Янг, і знову встановився паритет, а потім італійці забили третій, я сказав, що наступний Ешлі, хоча й Коул, також незаб'є.

Та ще й лівою - немає в мене довіри до лівоногих пенальтистів. Так і сталося. І Алессандро Діаманті поставив жирну крапку - 4:2.

Моє сімейство було раде, хіба що менший трішечки сумував - його кумир з дитинства - Стівен Джерард.

То ж, сьогодні дивіться захоплюючий півфінал - Німеччина-Італія.

Коментатор і заслужений журналіст України Сергій САВЕЛІЙ,
(з Києва, спеціально для газети "Гребінчик край")


Схожі матеріали:
👁 1964
Категорія: Спорт
Теги: ФУТБОЛ, Ворота, пенальті, Франція, Англія, Сергій Савелій, україна, гра, гол, французи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій «Renault Kangoo» заднім ходом допусти... На Полтавщині водій «Renault Kangoo» заднім ходом допусти...
На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост... На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост...
На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра
На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ... На Полтавщині у річці поблизу Гадяча виявили тіло людини ...
На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин... На Полтавщині позашляховик виїхав за межі проїзної частин...
ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО) ДТП на Полтавщині: Lexus не розминувся з КІА (ФОТО)

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ