Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.07.2015

Гребінка готується до ювілейної дати


Гребінка - маленька частинка великої держави України!


Гребінка, мер - Федір мілевськийУ першу неділю серпня традиційно гребінківці відзначатимуть День міста. І цього разу це не просто чергова дата - це ювілей.

Гребінка відзначає свій 120-й рік народження. Із невеличкої залізничної станції виросло прекрасне місто - місто залізничників, що носить ім’я нашого знаменитого земляка - поета-байкаря, автора всесвітньо відомого романсу “Очи Черные" Євгена Павловича Гребінки.

Як же зустрічає місто свій 120-й ювілей? З якими здобутками йде до цієї дати? Які проблеми потребують свого вирішення? Про це ми говоримо з міським головою Гребінки Федором Григоровичем Мілевським.

- Федоре Григоровичу, тож 2 серпня Гребінка відзначає свій 120-й день народження.

- Шановні гребінківці! Ми всі добре розуміємо, що в державі зараз складна ситуація: економічна, політична, військова. Тож гучне свято, безпричинні веселощі та яскраві фейерверки тут недоречні.

Ми відзначаємо ювілейну дату у житті нашого міста, підводимо, підсумки його розвитку, нагороджуємо людей, що вклали свою працю у поступ міста вперед, даруємо їм визнання і вітання від щирого серця.

Запрошуємо усіх гребінківців та гостей міста на День міста. В цей день вас чекає багато цікавого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці відсвяткують 120-й День народження міста (програма заходів)

Вулицями міста пройде автопробіг, присвячений 120-й річниці Гребінки, на стадіоні відбудуться спортивні змагання, у парку будинку культури всіх чекають виставки, дитячі атракціони, розважальні та мистецькі програми, дискотека. О 18 годині - урочистості та святковий концерт.

- Як готувалася до ювілейної дати міська рада? Що зроблено і що планується зробити?

- Господарі завжди готуються до свята заздалегідь. От і ми розпочали підготовку ще весною. 700 тисяч гривень використали на капітальний ремонт та асфальтове покриття вулиці Ульянова На жаль, у зв’язку з важкою економічною ситуацією в країні, у цьому році субвенції на капітальний ремонт доріг держава для місцевого самоврядування не виділила взагалі.

Залишила місцеву владу один на один з цією непростою проблемою ремонту доріг. Ау нас уже виготовлена проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт вулиці Городищенської (потрібно 3 мільйонів гривень), частини Петровського (1,1 мільйона гривень),

Жовтневої (близько 6 мільйонів гривень). Але ці кошти мав виділити уряд під державну програму по відновленню доріг.

Розуміючи, що чекати можна довго, а покриття доріг продовжує руйнуватися, міськвиконком вирішив провести біжучий, ямковий ремонт усіх вулиць, і депутати виділили з міського бюджету на це 140 тисяч гривень.

Зроблено ремонт вулиць Городищенської, Калініна, Петровського, Миру, Жовтневої та інших.

24 липня закінчили ремонт вулиць Шевченка (до автобази), Крупської (до повороту на локомотивне депо). Також плануємо заасфальтувати двори багатоквартирних будинків у центрі міста.

З понеділка відновлювали освітлення на вулиці Фрунзе та провулках Спортивному і Лікарняному. На це виділено 28 тисяч гривень. Цю роботу будуть виконувати працівники комбінату комунальних підприємств.

А ще господарі завжди прибирають свою територію, щоб свято зустрічати у чистоті.

- Це вже традиційно. Оголошено декаду благоустрою та чистоти. Працівники підприємств, організацій, приватні підприємці прибирають закріплені за ними території, косять бур’яни, облаштовують клумби. Приводимо в порядок спорткомплекс, парк будинку культури, відновлюємо роботу фонтану.

- І це добре, що зустрічаємо свято, провівши ремонт та благоустрій вулиць та місць відпочинку людей. Але попереду нас чекає напроста зима, опалювальний сезон. А як кажуть, готуй сани літом, а воза зимою.

- Ми вже зараз думаємо про це. Адже по тому, як пройшов опалювальний сезон, чи не було якихось надзвичайних ситуацій, судять про роботу міської ради, взагалі, місто проводить роботу по інтенсивній підготовці житлового фонду до зими. Виділено кошти на ремонт комунгоспом будинків, що мають проблеми, застарілої забудови. У списку 31 будинок. Також виготовлена проектно-кошторисна документація та закуплені 3 лічильники теплової енергії для встановлення в будинках по Петровського, 126, Калініна, 1/1 та Калініна, 18. У всі інші будинки, жителі яких звернулися за допомогою у цьому питанні, сподіваємось, встановлять такі лічильники згідно відповідної державної програми. Також у зв’язку з реорганізацією котельні локомотивного депо Гребінка між міською радою та керівництвом Південної залізниці ще три роки тому укладена угода про будівництво нової модульної газової котельні для потреб локомотивного депо та будинків вулиці Крупської. До початку опалювального сезону будинки цієї вулиці будуть підключені до нової котельні. Роботи проводились за рахунок Південної залізниці. Отож сподіваємось, що зима пройде без ускладнень.

- І наостанок. що побажаєте гребінківцям напередодні свята?

- Вітаю усіх жителів нашого чудового міста із 120-м ювілеєм Гребінки. Бажаю щастя, здоров’я, благополуччя, мирного неба вам і вашим родинам. А місто наше нехай живе, процвітає, розвивається від року до року А ми всі для цього зробимо все можливе. Пам'ятаймо, Гребінка - маленька частинка великої держави України!
 
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1882
Категорія: Новини Гребінки
Теги: День міста, Гребінка, ювілей




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ