Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

16.12.2015

Гребінківська міськрада прийняла рішення демонтувати пам’ятники Леніна


Прийнято рішення про демонтаж пам’ятників Леніна, його доручено провести комбінату комунальних підприємств


пам’ятник Леніну, Гребінка9 грудня відбулася друга позачергова сесія Гребінківської міської ради VII скликання. Слід відзначити, що засідання сесії цього разу, як і обіцяв В. І. Колісніченко. почалося з Гімну України.

Про виконання бюджету міста за 11 місяців 2015 року, про внесення змін до бюджету міста на 2015 рік, про затвердження розпоряджень міського голови, прийнятих в міжсесійний період доповіла начальник фінансово-господарського відділу І. В. Черненкова.

Бюджет міста виконано на 109,3%. Видатки направлені на програму підтримки військовослужбовців, які проходять службу в зоні АТО, та членів їх сімей, програму соціального захисту окремих категорій населення, програму покращення благоустрою в місті, вуличне освітлення, інші програми, що діють у міській раді.

Розглянувши питання про внесення змін до кошторису витрат на реалізацію міських програм та внесення змін до Цільової програми підтримки соціально-економічного розвитку м. Гребінка на 2011-2015 роки, депутати затвердили, наприклад, кошти на новорічні подарунки для вихованців ДНЗ “Теремок” та "Веселка", новорічні подарунки для дітей учасників АТО та придбання новорічних прикрас для міської ялинки.

На сесії затвердили Регламент Гребінківської міської ради 7 скликання, розглянули звернення громадян, підприємств, організацій та установ щодо земельних відносин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині "дешевшою і важливішою" виявилась реставрація пам’ятника Леніну

Активне обговорення викликали питання про затвердження проекту Положення про порядок найменування (перейменування) вулиць, провулків, площ, скверів, парків, інших об’єктів, які розміщені на території Гребінківської міської ради, та про затвердження переліку вулиць, провулків, назви яких підпадають під дію Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки” та потребують перейменування.

На сесії виступив начальник районного управління юстиції Д. М. Федорченко. Свою думку висловили депутати М. П. Линовицький, В. Г. Солодкий, К. В. Сотніченко.

Депутати затвердили перелік вулиць та провулків, що потребують перейменування: 20 років ВЛКСМ, 40 років Жовтня, 50 років Жовтня, Жовтнева, Калініна, Крупської, Куйбишева, Леніна, К. Маркса, Орджонікідзе, Пархоменка, Петровського, Радянська, Свердлова, Ульянова, Фрунзе, Чапаєва, Червоноармійська, Щорса, Горького, Маяковського; провулки: Димитрова, Жовтневий, Маяковського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині невідомі відбили голову пам’ятнику Леніну (ФОТО)

Також було прийнято рішення про демонтаж пам’ятників Леніна, його доручено провести комбінату комунальних підприємств. На сесії розглянуто питання про забезпечення правил дорожнього руху в місті. Депутати прийняли рішення доручити Гребінківському відділу Національної поліції проводити патрулювання вулиць міста, а провулку Піонерського в часи пік, рекомендувати відділу освіти, молоді і спорту РДА вивчити питання щодо побудови огорожі ЗОШ №4 та гімназії, виконкому міськради вивчити питання щодо будівництва пішохідної доріжки по провулку Піонерському.

Сесію провів міський голова В. І. Колісніченко. Її не закрили, бо попереду ще прийняття бюджету на наступний рік.
 
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 2570
Категорія: Суспільство
Теги: Пам'ятник, Ленін, демонтаж, Гребінка




Всього коментарів: 12

0
9 girkij   (17.12.2015)
Споглядаючи зі сторони, то в новому мері міста господаря не вбачається, більше схожий на популіста для політичних постатей. Країна втягнута у війну, грошей обмаль на найнеобхідніше а влада тратить гроші на таблички змінюючи назви вулиць. Якось недоречно та не своєчасно. Ворог поряд ще стоїть, горя і злиднів багато, тяжкого життя для людей, а комусь перейменування чомусь важливіше. Ні щоб сісти на робочого "Патріота", взяти з собою відповідальних осіб (комунальників, архітектуру, поліцію) проїхатися закупелками всього міста, взяти весь безлад, розвал-ля, хащі, смітники, відсутність освітлення по вулицях, занотувати це, а далі розробити помірний план для поетапного відновлення вулиць і доріг. Але ми бачимо зворотне, щось мерія ні людей не чує, ні гори проблем по місту не бачить на кожному кроці. Ну не з того починаємо, проблеми зовсім не в тій стороні.
Зверніть увагу на руйнування шляхопроводу через залізничні колії зі сторони Пирятину, організуйте проведення його обстеження, там плити від надмірного завантаження 45 тонних автотягачів(фур) розсунулися, провалля між ними позаліплювали асфальтом, а небезпеку для громадян і транспорту не усунули. Переконайте громаду на наступній сесії, що шляхопровід для подальшої експлуатації безпечний надавши відповідний висновок від спеціалістів країни під їх відповідальність.
Задеріть ще голову на фронтон того ж РБК то можливо угледите там і не відповідний герб для нашого сьогодення, більше з погрожую-чого минулого. hands


0
7 Cat   (17.12.2015)
Треба одних катів перейменувати на інших- і так всім буде необідно)


0
6 girkij   (17.12.2015)
Щодо назви, то мені більше до вподоби заміна назви вулиці Крупської на вулицю Вишневу. Там вишень росте і правда багато, потім ще насадять.


1
8 Cat   (17.12.2015)
girkij, а Гребінку перейменувати на Вишнівку-бо скрізь вишні-так? якщо діяти за Вашою логікою? 

А ще пропоную провулок Димитрова, де сидить рда і райрада перейменуати на пробулок Кім Чен Зіна!

А шо? маю право!

Прийміть пропозицію до уваги!


0
10 girkij   (17.12.2015)
Розслабтеся шановний, я керувався не логікою а почуттями, досить спокійна і приємна назва. Бачу більшість напружена, тож пригадайте пісню Ю. Антонова:- "Пройду по Абрикосовой, сверну на Виноградную и на Тенистой улице я постою в тени Вишневые, Грушевые, Зеленые, Прохладные как будто в детство давнее ведут меня они". Душа співає, почуття. ok


1
11 nikolau55   (19.12.2015)
Я ЗА ОБОМА РУКАМИ!!!


0
12 girkij   (19.12.2015)
Потрібні громадські слухання щоб думку людей почути, а то зазвичай влада їх не чує і не бачить !


0
4 xnett   (17.12.2015)
Ну давно пора,а то,якось мов і живем уже іншій країні.а назви боїмося змінити...Нічого страшного,трошки потратять кошти,але це ж одноразово...Не потрібно тримтись за минуле,треба йти в мабутнє...
Ось Вакрчук вірно сказав:
Не дивіться на Україну, як на землю своїх батьків. Дивіться на неї, як на землю своїх дітей. І тоді прийдуть зміни...
І іще:
Не треба плутати минуле і пам'ять. Пам'ять - це факел по дорозі в майбутнє. Минуле - це тягар
Ніяка імперія не асимілює націю, яка збудувала свій Храм! Ніяка армія не поставить на коліна народ, в якого є своя Книга!


0
2 Admin   (17.12.2015)
Вул. Крупської пропоную перейменувати у вул. Локомотивна або Магістральна, Призалізнична, Промислова

Калінінна у вул. Центральна, Фестивальна, Парадна, Бульвар Молоді або Каштанова

Петровського - Шкільна, вул. Легендарна, або Південна

Тоді вул. 40 років Жовтня або Щорса - Північна

Жовтневу у Банкову

Вул. Леніна у вул. Історичну

Радянську в Європейську або Зоряна

Вул. Фрунзе у вул. Лубенська


0
3 Александр   (17.12.2015)
Ув. Админ, это не в "ДУХЕ НАЦИИ" 
Щорса - Нестера Махно
Ленина в Семена Петлюри
Советскую в Степана Бандеры...
Сейчас это модно...


0
5 xnett   (17.12.2015)
Тобто якщо існують назви вулиць катів укрїнської нації то це нормально?А от назви Бандера і Петлюра це для вас привід на пошуткувать?Дивні люди...


0
1 girkij   (16.12.2015)
А депутати міської ради вивчали питання і оголосили межі кошторису, за чиї саме гроші відбуватиметься проведення таких заходів з перейменування вулиць і провулків, чи знову давайте скидатися всією громадою ? :facepalm: 
Та чи будуть централізовано перераховувати кошти до паспортного столу, БТІ, та інших установ щоб громадяни міста фінансово не страждали від перейменування вулиць і зміни реєстрації в паспортах, домових книгах, технічних паспортах ?
Серед організаторів є той, хто готовий людям прозоро пояснити що від людей в такому випадку вимагатимуть, в яку суму обійдеться зміна назви місця їхнього проживання, домашньої адреси чи установи ?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині мотоцикліст збив неповнолітнього пішохода На Полтавщині мотоцикліст збив неповнолітнього пішохода
У Пирятині вантажівка збила 40-річну жінку У Пирятині вантажівка збила 40-річну жінку
У ДТП на Полтавщині травмувалися четверо людей У ДТП на Полтавщині травмувалися четверо людей
Президент нагородив дефлімпійців, серед них і шахістка з ... Президент нагородив дефлімпійців, серед них і шахістка з ...
На Полтавщині внаслідок ДТП одна людина загинула, п‘ятеро... На Полтавщині внаслідок ДТП одна людина загинула, п‘ятеро...
Житель Полтавщини може сісти на 8 років за крадіжку кабел... Житель Полтавщини може сісти на 8 років за крадіжку кабел...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ