Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.07.2015

Гребінківський РВ УМВС: У нічний час дітям до 16 років заборонено знаходиться в розважальних закладах


Особливості перебування дітей у закладах, у яких проводиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування


Гребінківський РВ УМВС: У нічний час дітям до 16 років заборонено знаходиться в розважальних закладахЗ 8 червня 2013 року в державі діє Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких проводиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування в нічний час».

Даним Законом внесено зміни до Закону «Про  охорону дитинства», який доповнено статтею 20- 1 (Особливості перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування) де зазначається:

діти  віком  до  16  років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або  закладах громадського харчування лише  в присутності принаймні одного з батьків чи іншого  законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Власники  закладів, у  яких  провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з двадцять другої до шостої години дітей  до 16  років без супроводження осіб, зазначених у частині першій цієї статті.

Власники  закладів, у  яких  провадиться діяльність у сфері розваг,  або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи мають право у період з двадцять другої до шостої години вимагати у відвідувачів таких закладів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінчани, будьте пильними: телефонні шахраї!

Також, даним Законом внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, який доповнено статтею 180 – 1 (Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких проводиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування) де вказано:

порушення встановленого законом порядку перебування дітей у закладах, у яких проводиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування – тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від двадцяти (340 грн.) до п’ятдесяти ( 850грн.) неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Дії передбачені ч.1 цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення, - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян – власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від п’ятдесяти (850грн.) до ста (1700грн.) неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Тому Гребінківський РВ УМВС України в Полтавській області звертається до суб’єктів господарської діяльності дотримуватися норм чинного законодавства і пам’ятати майбутнє дітей залежить від кожного з нас.
 
Ст.інспектор по РН та ГФ
Гребінківського РВ УМВС України
в Полтавській області
лейтенант міліції М.С.Гуменюк


Схожі матеріали:
👁 1182
Категорія: Суспільство
Теги: Гребінка, заклади громадського харчування, розваги




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ