Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.04.2016

На Гребінківщині у центрі Короваїв, з'явиться Алея випускників


А право висадити березову алею в центрі села надали цьогорічним випускникам Короваївської ЗОШІ-ІІІ ступенів


На Гребінківщині у центрі Короваїв, з'явиться Алея випускників Вже давно не милує око жителям Короваїв територія в центрі села між магазином та клубом. Більше 10 років тому на цьому місці планували зводити церкву. Були завезені залізобетонні блоки для будівництва. Але добра ідея так і не була реалізована.

А ту галявину вкривали бур'яни, які з роками стали чагарниками. Обкосити та впорядкувати територію не вдавалося, адже заважав будівельний матеріал.

Цієї весни за впорядкування території сільської ради взявся Сергій Михайлович Кокозій, новообраний голова села. Сергій Михайлович розповідає, що завжди вболівав за долю свого села. Він народився в Лутайці, до школи щодня бігав у Короваї, тож рідні з дитинства краєвиди завжди милували око. Та коли ліквідували колгосп, почала руйнуватися злагоджена інфраструктура села, та й краєвиди змінилися. Сергій Михайлович і досі жалкує, що розвалилося таке велике господарство, шкода зруйнованих ферм, свинокомплексу.

З кожним роком все більше занепадають села, і цю картину боляче спостерігати. Сергій Михайлович обрав для себе непростий шлях сільського голови, щоб змінити своє село на краще. Односельці його підтримали і зараз спільними зусиллями всі дбають про добробут села. Керівники сільських господарств, фермери відгукуються на прохання голови, допомагають коштами.

За зібрані кошти вдалося відновити опалення в сільській раді та дитячому садочку, встановити твердопаливні котли. Всі ремонтні роботи проводили власними силами.

Керівництво Гребінківського району виділило кошти на придбання твердопаливного котла для дошкільного навчального закладу. Тепер діти зможуть перебувати у садочку цілий рік, а не лише за теплої погоди.

Голова села відмічає велику допомогу від батьків вихованців дитсадка. Не лише благоустрій території, де граються діти, ремонти приміщень виконуються при їхній підтримці. А й заготівлею дров для опалення теж зайнялися батьки.

 Зі своїми бензопилами у вільний час татусі працюють на розчистці сільського ставка, а спиляні дерева зігрівають малечу холодної пори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська поліція нагадує про відповідальність за незаконну виробку деревини з лісосмуг

Сергій Михайлович ще планує замінити у садочку електропроводку та дах. Капітального ремонту потребує і покрівля сільського клубу. Щоб здійснити всі ці плани, сільська рада підготувала проектно-кошторисну документацію.

Дороговартісні роботи власними силами виконати не вдасться, та при підтримці районного керівництва, яке виділить кошти, все заплановане здійсниться. А поки що, ніхто не сидить, склавши руки.

На сільському стадіоні замінюють старі лавки на нові, фарбують підлогу у клубі, ставлять нове скло на місце вибитих шибок. У голови села багато мрій і планів, які поступово здійснюються.

 "Добре, - говорить Сергій Михайлович, - що Гребінківський центр зайнятості допомагає сільським радам та надсилає людей на громадські роботи з благоустрою". П'ятеро працівників допомогли впорядкувати сільські кладовища та й галявина в центрі села після прибирання зазеленіла молодою травичкою.

А ось депутат Гребінківської районної ради Тетяна Панімаш запропонувала висадити на тій галявині молоді березки. Життєрадісна та ініціативна Таня завжди долучається до добрих справ. Вона й привезла власним коштом саджанці з Пирятинського лісгоспу: 20 березок, 5 дубів та 5 лип.

А право висадити березову алею в центрі села надали цьогорічним випускникам Короваївської ЗОШІ-ІІІ ступенів. Допомагали випускникам старшокласники та класний керівник В.В.Тимошенко. Забуяють зеленим листям висаджені дитячими руками дерева, розквітне село, і люди заживуть щасливо!
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1453
Категорія: Суспільство
Теги: Алея випускників, село, Короваї




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ