Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

24.01.2021

На Пирятинщині страйкують проти підвищення тарифів на газ і комунальні послуги


23 січня біля адмінбудинку м. Пирятин відбулась чергова акція протесту місцевих жителів проти цін на газ, в якої взяли участь більше 100 жителів грома


На Пирятинщині страйкують проти підвищення тарифів на газ і комунальні послуги23 січня біля адмінбудинку м. Пирятин відбулась чергова акція протесту місцевих жителів проти цін на газ, в якої взяли участь більше 100 жителів громади. 

Від тимчасової робочої групи з питань цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення при виконкомі Пирятинськоъ міської ради до зібрання звернулись Олександр Жайворонок та Віктор Бугайов, які проінформували, що незважаючи на  реакцію можновладців, які знизили тарифи на природний газ та його розподіл, у пересічних громадян залишилось багато питань.

Про це повідомили у Пирятинській міській раді.

Зокрема, по причині непрозорості процедури, незрозуміло наскільки встановлена ціна є обґрунтованою, крім того, тарифи на розподіл природного газу значно різняться в залежності від постачальника цієї послуги, що ставить побутових споживачів в нерівні умови. Також обурення громади викликав граничний термін, упродовж якого рішенням Уряду України будуть діяти дещо знижені ціни на газ, а саме – до завершення загальноукраїнського карантину.

Люди просили надати відповідь, яка буде ціна на газ після 31 березня цього року? Враховуючи, невизначеність у подальшій тарифній політиці урядовців, присутні вирішили висловити протест шляхом перекриття траси міжнародного значення Київ-Харків-Довжанський в межах села Велика Круча.


Акція протесту в Пирятині
 

Мирна акція проведена без ексцесів, з дотриманням масочного режиму. По її завершенню до учасників протесту звернувся Пирятинський міський голова Андрій Сімонов.

Андрій Вікторович повідомив про проведену роботу з інвентаризації газових мереж, що знаходяться на належній території:
 
"Нами, першими з громад Лубенського району, отримана інформація з архівного фонду про протяжність газових мереж, які передані з комунальної власності міської ради у державну власність (з подальшою передачею на баланс ВАТ „Лубнигаз”) ще у 2011 році".


Акція протесту в Пирятині

Міський голова Пирятина вважає першочерговим завданням визначення оптимальних та законних шляхів повернення мереж в громаду, а також висловився про доцільність створення єдиного підприємства по їх обслуговуванню на територіях усіх громад Лубенського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тариф на розподіл газу для жителів Полтавщини буде нижчим

Далі, за пропозицією Олександра Жайворонка, учасники зібрання вирішили приєднатися до ініціативної групи з  м.Лубни, щоб взяти участь в акції протесту проти газових тарифів біля Кабінету Міністрів України.
 

Акція протесту в Пирятині


Акція протесту в Пирятині


Схожі матеріали:
👁 2884
Категорія: Суспільство
Теги: акція протесту, газ, пирятин, міський голова, тарифи, комунальні послуги




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині мотоцикліст збив неповнолітнього пішохода На Полтавщині мотоцикліст збив неповнолітнього пішохода
У Пирятині вантажівка збила 40-річну жінку У Пирятині вантажівка збила 40-річну жінку
У ДТП на Полтавщині травмувалися четверо людей У ДТП на Полтавщині травмувалися четверо людей
Президент нагородив дефлімпійців, серед них і шахістка з ... Президент нагородив дефлімпійців, серед них і шахістка з ...
На Полтавщині внаслідок ДТП одна людина загинула, п‘ятеро... На Полтавщині внаслідок ДТП одна людина загинула, п‘ятеро...
Житель Полтавщини може сісти на 8 років за крадіжку кабел... Житель Полтавщини може сісти на 8 років за крадіжку кабел...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ