Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.05.2018

На Полтавщині біля Вічного вогню затримали чоловіка в будьонівці


На покладання квітів до Вічного вогню прийшов чоловік у будьонівці


На Полтавщині біля Вічного вогню затримали чоловіка в будьонівці9 травня у Полтаві молодик прийшов на захід до Меморіалу Солдатської Слави у «будьонівці» із зіркою. Про це повідомив керівник відділу комунікацій ГУ НП у Полтавській області Юрій Сулаєв на своїй сторінці у Facebook.

Поліція головний убір вилучила, провела роз’яснювальну роботу і задокументувала правопорушення.
 
«Ще раз нагадуємо про заборону використання комуністичної та нацистської символіки і закликаємо не піддаватися на провокації та не провокувати ситуацію!» — наголосив Юрій Сулаєв.

Заборонено законом

Весь особовий склад поліції Полтавщини працює у посиленому варіанті несення служби. Правоохоронці запевняють, що мають достатньо сил і засобів, щоб у регіоні пройшли безпечно масові заходи, присвячені Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Щоб не допустити правопорушень, провокацій та будь-якого конфлікту чи протистояння між громадянами, щодоби населені пункти області патрулюють близько 600 поліцейських. Про це днями повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Полтавській області.

 
На Полтавщині біля Вічного вогню затримали чоловіка в будьонівці
 
 
— Інформуємо громадськість, що маємо оперативну інформацію про можливі спроби вчинення провокацій із використанням забороненої в Україні символіки! Тому задля безпеки і порядку просимо мешканців та гостей області не піддаватися на такі провокації та не провокувати інших. Максимально підтримуйте поліцію під час забезпечення публічної безпеки при проведенні масових заходів. Негайно інформуйте про виявлені підозрілі предмети та осіб, що порушують чи готуються до порушень чинного законодавства, — зазначив заступник начальника ГУНП в Полтавській області Денис Захарченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині ввели обмеження руху великовагового транспорту

Поліція закликає громадян бути пильними, толерантними та поважати один одного, а також застерігає, що у разі використання антиукраїнської символіки чи проголошення антиукраїнських заяв діятиме швидко та адекватно, в межах діючого законодавства.

На Полтавщині біля Вічного вогню затримали чоловіка в будьонівці
 

Правоохоронці нагадують громадянам, що за використання забороненої символіки передбачено відповідальність згідно Кримінального кодексу України. Зокрема, у статті 436-1 йдеться:

Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України, крім випадків, передбачених частинами другою і третьою статті 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 


Схожі матеріали:
👁 1294
Категорія: Полтавщина
Теги: будьонівка, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ