Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.09.2021

На Полтавщині закривається 513 закладів освіти через недостатню кількість вакцинованих вчителів


В Лубенському районі немає жодної громади, яка б вийшла на якісь нулі


На Полтавщині закривається 513 закладів освіти через недостатню кількість вакцинованих вчителівВіта Ковальська, очільниця Департаменту освіти Полтавської ОДА, на регіональній комісії з питань ТеБ та НС озвучила ситуацію з вакцинацією в закладах освіти:
 
– Всього у нас  44 993 педагогічні працівники, з них провакциновано понад 32 тисячі. Це 76% працівників. Функціонує 1280 закладів освіти, з них працювати в штатному режимі в «жовтій» зоні буде 767 закладів, 513 – закривається. З 628 закладів дошкільної освіти працюватимуть 334.

З 525 закладів загальної середньої освіти працюватимуть 367. З 12 закладів спеціальної освіти працюватимуть 10. Серед спеціалізованих закладів обласного підпорядкування працюватиме 9 з 10. Закривається Великосорочинський ліцей. З 75 закладів позашкільної освіти працює 36. З 30 закладів професійно та професійно-технічної освіти в штатному режимі працює 22. З 26 закладів фахової передвищої освіти продовжать роботу 14.

Щодо закладів вищої освіти, то за словами Віти Ковальської, з 6 закладів вищої освіти – працюватимуть 4. Два закриваються – це педагогічні університети у Полтаві та Кременчуці. Нагадаємо, за ранковими даними облдержадміністрації, лише 2 виші перетнули позначку у 80%, як бачимо «Полтавська політехніка» та аграрний університет встиг довакцинувати своїх працівників до потрібних показників.

Щодо того, де найгірша ситуація з вакцинацією серед освітян, Віта Ковальська називає Лубенський район та Полтавську громаду:
 
– В Лубенському районі немає жодної громади, яка б вийшла на якісь нулі. Тут скрізь заклади освіти закриваються. При чому в кожній громаді великий відсоток закриття. Найскладніша ситуація і в Полтаві. Із 62 загальноосвітніх закладів закривається 36. Щодо дитсадків, то закриваються 37.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині автомобіль INFINITI протаранив зерновоз: водійка загинула (ФОТО)

Посадовиця зауважила, що міністр освіти погрожує навчальним закладам позбавленням ліцензій, якщо засновники не зможуть забезпечити безпечне освітнє середовище:

 – Вчора пройшло засідання республіканської комісії ТеБ та НС, на якій розглядалося питання про закриття чи роботи закладів освіти. Мова про дистанційну чи змішану форму освіти не йшла. Виключно: або працюємо, або не працюємо. Також засідання провів міністр освіти і науки. На ньому було озвучено, що якщо засновники не можуть забезпечити освітнє середовище в школах, відкликаємо ліцензії.


Схожі матеріали:
👁 5284
Категорія: Освіта
Теги: вакцинація, вчителі, освіта, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ