Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

10.12.2016

На території Гребінківщини розпочала свою діяльність ГО "Правовий блок учасників АТО"


Зараз організаторами новоствореного блоку є 6 осіб - це учасники АТО, волонтери та небайдужі люди


На території Гребінківщини розпочала свою діяльність ГО "Правовий блок учасників АТО"Громадська організація з назвою "Правовий блок учасників АТО" розпочала свою діяльність на території Гребінківщини.

Зараз організаторами новоствореного блоку є 6 осіб - це учасники АТО, волонтери та небайдужі люди. Очолює організацію Роман Вікторович Тютюнник.

Серед організаторів є такі люди, котрі в свій час виконали свій громадянський обов'язок і несли службу у лавах Збройних сил колишнього Радянського Союзу та вже незалежної України.

Саме тому вони розуміють сьогоднішніх оборонців незалежності України, адже брали участь у війні в Афганістані і т.д.

Як розповів нам ще один організатор ГО, - М. І. Рубан - основна причина виникнення даної організації - це правова незахищеність учасників бойових дій на сході України. І це, звичайно, стосується не лише нашого району. Подібні проблеми по всій території держави. Захисники східних рубежів, повернувшись у мирне життя, часто не отримують навіть статусу "учасників бойових дій", не можуть юридично довести свою участь у боях на сході.

В Гребінці теж є приклади подібної несправедливості. Приміром, Микола Васильович Плис пішов на війну добровольцем прямо з Майдану. Але й досі не має відповідного статусу та посвідчення учасника АТО.

Також великою проблемою є отримання земельних ділянок учасниками АТО Гребінківщини. Громадська організація "Правовий блок учасників АТО" , ознайомившись з проблемою, намагається допомогти учасникам бойових дій на сході у отриманні цих земельних ділянок. Вже є і певні досягнення в даному напрямку роботи. Завдяки втручанню громадської організації земельний наділ отримав Олександр Бричка, учасник АТО.

Кваліфіковану юридичну допомогу, в рамках співпраці із громадською організацією, надає досвідчений юрист Анатолій Чумарний.

Громадська організація проводить активну діяльність. Зокрема співпрацює ще з однією Громадською організацією - "Гребінківська варта”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише спільними зусиллями можна вирішити проблеми

Проводяться зустрічі з керівництвом міста та району. Налагоджується співпраця з керівництвом Гребінківського відділу поліції та Гребінківським військкоматом.

Учасники АТО, котрі повернулися з війни, мають чимало проблем з реабілітацією, працевлаштуванням, встановленням статусу, отриманням пільгта земельних ділянок, ряд інших проблем.

Тож дана громадська організація має широке поле для діяльності. Але вирішити хоча б частину з тих проблем, котрі сьогодні турбують "атовців" можна лише спільними зусиллями, у співпраці з владою та іншими відповідними службами та організаціями.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1273
Категорія: Суспільство
Теги: Правовий блок, учасники АТО, Grebenka.com, Гребінківщина, Соціальний захист




Всього коментарів: 2

0
2 natali9776   (14.12.2016)
Шановні підприємці і фермери, прізвища яких зазначено вище, кому з АТОшників окрім Брички ви допомогли і чим? І яке відношення взагалі до
АТОшників ви маєте, чи може хтось з вас був на сході, ну хоча б як
волонтер? Цікаво , ці шість осіб, АТОшники, волонтери та не байдужі
люди, вони конкретно хто? І яким боком Варта до АТО? Правовою підтримкою
і не тільки займається Центр допомоги воїнам АТО. І досить свої
партійні блоки "прикрывать" допомогою воїнам, і "выезжать" за рахунок
цього. Краще б дійсно допомогли тим, хто ще ТАМ, тимпаче у вас є чим
допомогти. Так! Досить піаритись за рахунок воїнів. Повіяло
передвиборчою агітацією.


1
1 Дожилі   (11.12.2016)
Голова етого ГО разбил голову бутылкой одному из кандидатов в меры Грб! С какого бока он к АТО? Он был на войне иль Дирижор был? Кто эти два кента в кантексте АТО? Жлобйо! Пацаны - атошники, не пазволим тыловым крысам пеариться на наших ранениях и подвигах!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ