Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.07.2012

Новації у початковій школі: обов'язкова англійська з першого класу, інформатика - з другого



Новації у початковій школі: обов'язкова англійська з першого класу, інформатика - з другого

Цей рік є особливим для початкової школи. Адже саме з 1 вересня розпочнеться поступове впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти та нових навчальних програм для початкової школи.

З першого класу передбачено впровадження нових предметів.

За новою редакцією Державного стандарту початкової загальної освіти передбачено, що з 1 вересня 2012 року в загальноосвітніх навчальних закладах України іноземна мова буде обов'язковою для вивчення з першого класу.

Внесені відповідні зміни до навчальних планів (1 год. іноземної мови на тиждень) та навчальних програм, а також видано підручники з іноземної мови (англійська, німецька, французька, іспанська) для 1 -ого класу.

З другого класу до основної складової Базового навчального плану включено предмет «Сходинки до інформатики», що буде викладатися у 2-4 класах початкової школи.

Рекомендовано віддавати перевагу вчителям початкових класів. Якщо виникатиме якась проблема, тоді за рішенням керівництва навчального закладу цей курс можуть викладати і вчителі інформатики. Так в Полтавськый області організована підготовка вчителів початкових класів до викладання предмету «Сходинки до інформатики», і вона буде відбуватися у два етапи.

Педагогічні працівники вже пройшли один із тренінгів за програмою корпорації Майкрософт «Партнерство в навчанні», «Цифрові технології», «Навчання для майбутнього» на районному рівні. На другому етапі це буде підготовка за програмою спецкурсу «Сходинки до інформатики» на обласному чи районному рівні впродовж 2012-2015 років.

Перші групи учителів початкових класів вже підготовлені до роботи в даному напрямку в рамках курсів підвищення кваліфікації у 2012 році. Для вчителів інформатики, які будуть викладати у 2-4 класах курс «Сходинки до інформатики», протягом 2013-2015 років будуть проведені спецкурси «Методика роботи у початковій школі».

На один комп'ютер у закладах І ступеня припадає 38 учнів, у закладах І-ІІ та І-ІІІ ступеня - 13 учнів. У Великобагачанському, Гадяць-кому, Глобинському, Зіньківському, Котелевському, Кобеляцькому, Лохвицькому, Новосанжарському, Полтавському, Хорольському, Чорнухинському, Чутівському, Шишацькому районах не всі загальноосвітні навчальні заклади І ступеня мають хоча б по одному комп'ютеру. Тому ця проблема на контролі і потребує негайного вирішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підказки починаючому шкільному психологу


У розділі «Здоров'я і фізична культура» базовим навчальним планом передбачено 4 години на тиждень. Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України розроблена та затверджена нова навчальна програма з предмету «Фізична культура» для учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів, яка має свої особливості.

Одна з них -    поновлення тестування учнів на швидкість, витривалість, гнучкість, силу, спритність, швидкісно-силові якості, що були відмінені в 2008 році в зв'язку з трагічними випадками на уроках фізкультури. Також на даний час відмінені заліки з даного предмета та проведення Державного тестування учнів з видів спорту.

Одночасно зменшено кількість контрольних нормативів із таких випробувань, як швидкість та витривалість. Зміст уроку фізкультури та його структура залишилася без зміни.

Але з метою адаптації учнів до фізичних навантажень заборонено проводити здачу контрольних нормативів з 1 вересня по 1 жовтня. Навчальна програма буде вводитися поетапно з 2012-2013 навчального року, починаючи з першого класу.

Юрій Іванов,
«Просто районка»


Схожі матеріали:
👁 1482
Категорія: Суспільство
Теги: 1 клас, вчитель, Англійська мова, 1 вересня, школа, навчання. інформатика, Сходинки до інформатики, навчальний план




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-... На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-...
Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю
На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат... На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат...
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині
У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб... У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб...
На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н... На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ