Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.12.2011

Покращуємо самопочуття у власній ванні. Народні рецепти



Покращуємо самопочуття у власній ванні. Народні рецепти

Звичайне купання у ванні легко перетворити на чудодійну церемонію, що покращує самопочуття. Сеанс стрессотерапии можна запросто провести у себе удома - треба лише знати декілька секретів.

Водні процедури - відмінний спосіб відволіктися від повсякденних проблем і позбавитися від стресу. Погодьтеся, приємно полежати в теплій ароматній ванні після стомливого дня. Расслабляя тіло, ми одночасно знімаємо і розумове стомлення.

На розігріванні

Тепло - ось запорука успіху усього заходу. Тепла вода покращує циркуляцію крові, м'язи розслабляються, і нервова система дістає довгождану можливість відпочити. Температура води має бути між 36,6 і 40 градусами. Не треба ризикувати і перегріватися.

Чим глибше ви занурені у воду, тим краще. Оптимальним вважається рівень, коли вода доходить до шиї. Але якщо у вас проблеми з щитовидною залозою або з дихальною системою - в цьому випадку треба зупинитися трохи нижче ділянки серця. Для посилення ефекту занурите у воду руки і ступні.

У чистоті

Одні стверджують, що треба лежати в чистій воді з невеликим змістом мінералів. Інші упевнені, що ванна з трав'яними настоями - вірний спосіб зняти напругу. Ялівець, апельсин, квітки липи, корінь валеріани відомі своєю цілющою дією.

Аромати цитрусових сприймаються як освіжаючі і чисті. Наприклад, рожевий грейпфрут будить відчуття радості і щастя, а також звільняє свідомість від зайвих думок. Морська сіль зменшує втому і регулює кров'яний тиск, а повітряна піна створює відчуття легкості.

Приємне з корисним

Поки ваше тіло перебуває в невагомості, займіться особою.

Суху шкіру побалуйте сумішшю меленого солодкого мигдаля і маслинової олії в пропорції один до одного. Відкиньте голову, прикроюйте очі, розслабте лицьові м'язи і насолоджуйтеся моментом впродовж 15 хвилин.

Для догляду за чутливою шкірою підійде такий рецепт: змішайте столову ложку подрібненого геркулеса, декілька крапель абрикосової олії, столову ложку молока і чайну ложку меду, розігрітого до 40-50°. Таку маску краще не робити, якщо у вас на обличчі є дрібні кровоносні судини.

Усупереч розхожій думці жирна шкіра потребує живлення не менше, ніж усі інші типи. Зробіть мікс з трьох виноградин без шкірки, половини жовтка і щіпки крохмалю. Через двадцять хвилин вмивайтеся спочатку теплою, а потім холодною водою. Маска не лише живить шкіру, але і нормалізує роботу сальних залоз.

Приблизно за п'ять хвилин до закінчення водних процедур, нанесіть на чисте волосся маску для волосся. Рівномірно розподілите її по усій довжині і потримаєте 5 хвилин.

Як довго

Зазвичай п'ятнадцяти-двадцяти хвилин в теплій воді цілком вистачає, щоб прогрітися і зняти напругу. Хоча тут краще орієнтуватися на свій стан. Якщо вам стало занадто жарко, закрутилася голова або початок подташнивать - це сигнал, що з води пора виходити.

Тихий хід

Коли ви вже вибралися з ванни, не квапитеся - акуратно промокніть шкіру рушником і не забудьте про зволожуючий крем або олію для тіла.

Розчешіть волосся дерев'яним гребінцем, і вони не електризуватимуться. Крім того, такий двохвилинний масаж посилює кровообіг шкіри голови і зміцнює корені волосся.

Окрему увагу приділите ногам. Додайте у будь-яку рослинну олію вітамін Е і акуратно помасажуйте ступні цією сумішшю: від кінчиків пальців до голеностопу.

Потім надіньте що-небудь зручне і вирушайте прямо в ліжко. Полежте хвилин десять, а краще всього - стільки ж часу, скільки ви провели у воді.

Багато хто нехтує відпочинком, і роблять це абсолютно марно - адже саме на цьому завершальному етапі відбувається остаточне зняття стресу і повна релаксація. Тому він так само важливий, як і перша частина ритуалу.

olio.in.ua


Схожі матеріали:
👁 1253
Категорія: Здоров'я




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині горіли гаражі — врятовано два легкових авто... На Полтавщині горіли гаражі — врятовано два легкових авто...
На Полтавщині потяг травмував чоловіка: постраждалий у тя... На Полтавщині потяг травмував чоловіка: постраждалий у тя...
На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-... На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-...
Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю
На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат... На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат...
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ