Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.04.2019

Послугами обласної служби зайнятості за три місяці скористалися понад 30 тисяч безробітних


4,5 тисячі бажаючих заробили на громадських і тимчасових роботах


Послугами обласної служби зайнятості за три місяці скористалися понад 30 тисяч безробітних Протягом І кварталу 2019 року послугами Полтавської обласної служби зайнятості скористалося 30,1 тисячі безробітних осіб, що на 4 тисячі або 11,7 % менше, ніж за січень-березень 2018 року.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з обласною службою зайнятості, зросла у порівнянні з таким же періодом минулого року на 3,3% і досягла 4 тисяч. База вільних робочих місць збільшилась на 20,1% до 23,8 тисячі  вакансій.

Роботу отримали 11 тисяч людей

За сприяння Полтавської обласної служби зайнятості отримали роботу 11 тисяч людей. Із них 5,8 тисячі осіб (52,4%) працевлаштовані оперативно, до набуття статусу безробітного.

Десятеро людей  отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю.  За перші три місяці минулого року таких осіб було четверо.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі  єдиного соціального внеску працевлаштовані 294 безробітних  (за перші три місяці минулого року ¬– 137). Із них 98 осіб, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, та 196 людей, працевлаштованих суб’єктами  малого підприємництва.

4,5 тисячі бажаючих заробили на громадських і тимчасових роботах

Полтавська обласна служба зайнятості забезпечила тимчасову зайнятість 4,5  тисячі громадян (торік у січні-березні таких людей було 3,9 тисячі). Найпоширеніші види діяльності, де люди працювали на громадських роботах, такі: інформування населення про субсидії, екологічний захист навколишнього середовища, благоустрій, робота з соціально вразливими верствами населення тощо.

Майже 5 тисяч безробітних проходили профнавчання

Для того, щоб професійно-кваліфікаційний рівень шукачів роботи відповідав сучасним вимогам роботодавців, протягом січня-березня 2019 року, за направленням обласної служби зайнятості, 4,9 тисячі безробітних проходили професійне навчання. Зокрема 2,6 тисячі безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Ваучери для підвищення кваліфікації за спеціальністю «медсестринство» отримали 66 людей.

На обліку – 21 тисяча безробітних

У регіональній службі зайнятості станом на 1 квітня перебувала 21 тисяча безробітних.  Із них 18,3 тисячі осіб отримували допомогу по безробіттю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині перевіряють залізничні переїзди

За професійними групами серед безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролю технологічного устаткування, складання обладнання та  машин (чверть від усієї кількості  безробітних),  представники найпростіших професій, працівники сфери торгівлі та послуг,  а також держслужбовці, керівники, менеджери.

5,5 тисячі вакансій

 Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, станом на 1 квітня поточного року, у порівнянні з відповідною датою минулого,  збільшилася на 7,8 % та становила 5,5 тисячі одиниць.

 У базі даних служби зайнятості також містилася інформація про 2 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільшим попитом на ринку праці користуються робітники з обслуговування та експлуатації машин і устаткування, кваліфіковані робітники з інструментом.

Інформація підготовлена відділом інформаційної роботи  Полтавського обласного центру зайнятості. Тел.: 51-84-38.

Схожі матеріали:
👁 808
Категорія: Полтавщина
Теги: робота, служба зайнятості, Безробіття




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині
У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб... У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб...
На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н... На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н...
На Полтавщині перед судом постане колишній керівник підпр... На Полтавщині перед судом постане колишній керівник підпр...
У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку
Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу... Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ