Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.03.2023

Проєкт з безпеки цивільного населення втілили у Лубенській громаді


Знання про головні правила безпеки під час війни допоможуть зменшити шкоду цивільному населенню та зберегти якомога більше життів


Проєкт з безпеки цивільного населення втілили у Лубенській громаді Практичними заняттями охопили більше 250 осіб від 13 до 65 років, а самі активності пройшли у 11 старостинських округах громади та у місті Лубни.

Учасники висловили побажання отримати більше практичних знань, що допоможуть правильно діяти у надзвичайних ситуаціях. Анонімне анкетування підтвердило високу зацікавленість учасників у продовженні подібних заходів.

Проводили зустрічі з активними мешканцями старостатів і молоддю Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ». Практичні заняття містили три важливі безпекові компоненти: перша медична допомога в умовах війни, мінно – вибухова безпека та медіагігієна під час воєнного стану.  
 
«Знання про головні правила безпеки під час війни допоможуть зменшити шкоду цивільному населенню та зберегти якомога більше життів», - говорить Олександр Чепур.

Для цього налагодили співпрацю з Управлінням культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради, координували діяльність з Лубенською публічною бібліотекою імені Володимира Малика, філіями сільських бібліотек та сільських будинків культури. Долучилися до проєкту і заклади освіти.  


Проєкт з безпеки цивільного населення втілили у Лубенській громаді
 

Організатори проводили не тільки просвітницькі кола, а і обладнали 15 інформаційних пунктів мобільними стендами з безпеки цивільного населення. Для просвітницької роботи вдалося зібрати професійну команду тренерів – інструкторів та волонтерів.

Заняття з домедичної допомоги в умовах війни проводять викладач Лубенського медичного фахового коледжу Тарас Веремійчик і членкині волонтерського загону "Милосердя", студентки ІV курсу Анастасія Кононенко та Анастасія Василенко. Заняття з мінно – вибухової безпеки проводив начальник інженерної служби Лубенської ДФТГ, вчитель - методист Петро Химич. Блок, який присвячений медіагієні веде психологиня Юлія Пода.


Проєкт з безпеки цивільного населення втілили у Лубенській громаді
 

Організатори сподіваються, що побідні напрмки у сфері безпеки цивільного населення під час війни, які реалізувала громадська організація «Твій Світ»  будуть зростати та підхоплюватись іншими організаціями і установами як на території Лубенської громади, так і за її межами.  


Проєкт з безпеки цивільного населення втілили у Лубенській громаді
 

Заходи відбуваються в рамках проєкту "Захищені старостати: створення пунктів безпеки в старостинських округах Лубенської громади. Медіаграмотність. Безпека. Медицина". Проєкт фінансується CIVIC в рамках проєкту «Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом посилення захисту на рівні громад та ефективного цивільно-військового співробітництва». Проєкт фінансується урядом Канади.
 
Проєкт з безпеки цивільного населення втілили у Лубенській громаді


Схожі матеріали:
👁 382
Категорія: Полтавщина
Теги: Твій Світ, Лубни, безпека цивільного населення




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Безвісти зниклого бійця із Полтавщини впізнали за ДНК Безвісти зниклого бійця із Полтавщини впізнали за ДНК
На Донеччині під час артилерійського обстрілу загинув вій... На Донеччині під час артилерійського обстрілу загинув вій...
ДТП на Полтавщині влаштували жінки: водійка ВАЗу загинула... ДТП на Полтавщині влаштували жінки: водійка ВАЗу загинула...
На Полтавщині водій «Renault Kangoo» заднім ходом допусти... На Полтавщині водій «Renault Kangoo» заднім ходом допусти...
На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост... На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрост...
На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра На Полтавщині під час рейду виявили браконьєра

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ