Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.05.2015

Рятувальники Полтавщини запобігають виникненню пожеж у екосистемах


19-22 травня рятувальники проводили профілактичні бесіди з мешканцями Гребінківського району


Рятувальники Полтавщини запобігають виникненню пожеж у екосистемахЗ початку тижня на території області спостерігається та за даними українського гідрометеорологічного центру на вихідних очікується спекотна погода без опадів.

Тож, з метою запобігання виникнення пожеж у екосистемах через людський фактор, рятувальники разом з працівниками лісових господарств проводять профілактичні рейди як по лісовим масивам краю, так і по житловому сектору аби донести до громадян важливість дотримання елементарних правил пожежної безпеки.

Через спалювання сухої рослинності, необережне поводження з вогнем, нехтування правил безпеки під час відпочину у лісі, екосистема області зазнає великих втрат, також вогонь може розповсюдитись на житлові будинки, приватні господарства. Унаслідок чого, громадяни зазнають не лише матеріальних збитків, але й можуть отримати і різні травми, опіки.

Так, 19-22 травня рятувальники провели профілактичні бесіди з мешканцями Решетилівського, Глобинського, Кобеляцького, Пирятинського, Гребінківського, Кременчуцького, Семенівського, Карлівського та Диканського районів.

Під час спілкування з громадянами фахівці Служби порятунку нагадували елементарні правила пожежної безпеки, роз’яснювали правила безпеки життєдіяльності у літній період, також розповідали про останні надзвичайні події, які виникали у районах, про їх причини та наслідки.

«Піклування про лісові багатства, їх поповнення та збереження – завдання самої людини. І вирішувати його потрібно повсякденно. Основною проблемою лісів були і залишаються лісові пожежі, винуватцем яких є людина. Пожежі, які виникають на території держлісгоспів вимагають зосередження усіх сил пожежно-рятувальних підрозділів, лісгоспу та місцевої влади.
 


У результаті пожежі ліс перестає функціонувати як екологічна система, знищується все живе. Негативні наслідки пожеж проявляються тривалий час. Дотримуватись правил пожежної безпеки в лісах. Бережіть ліс від пожеж!», - наголошували рятувальники.

Після проведених бесід, фахівці Головного управління вручали громадянам тематичні листівки з правилами безпеки життєдіяльності у літній період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині потягом смертельно травмовано чоловіка

Рятувальники закликають громадян бути свідомими щодо збереження «зелених легенів» нашої області. Будьте вкрай обережними у спекотну пору року під час відпочинку поблизу лісових масивів, ні в якому разі не розводьте та не залишайте без нагляду багаття, не забувайте нагадувати своїм дітям, про небезпеку пустощів з вогнем та наслідки від цього. Дотримуйтесь правил безпечної поведінки у екосистемах!
 
ГУ ДСНС України у Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1047
Категорія: Полтавщина
Теги: бесіда, Гребінківський, рятувальники




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині
У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб... У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб...
На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н... На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н...
На Полтавщині перед судом постане колишній керівник підпр... На Полтавщині перед судом постане колишній керівник підпр...
У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку
Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу... Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ