Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.10.2013

Сьогодні Гребінківська районна санслужба відзначає своє професійне свято


У другу неділю жовтня (13 жовтня 2013 р.) працівники санітарно-епідеміологічної служби України відзначають своє професійне свято


Сьогодні Гребінківська районна санслужба відзначає своє професійне свято

У другу неділю жовтня (13 жовтня 2013 р.) працівники санітарно-епідеміологічної служби України відзначають своє професійне свято - День працівників санітарно - епідеміологічної служби, а в нинішньому році і 90 - річний ювілей державної санітарно-епідеміологічної служби України.

90 років минуло з того часу, як в 1923 році була створена санітарна служба в Україні. За ці роки вона пройшла тяжкий, але славний шлях, в якому відображено всі перехідні періоди нашої держави. В 1923 році була отримана блискуча перемога над спустошливими епідеміями паразитарних тифів, холери, малярії, припинено поширення туберкульозу та венеричних хвороб.

В грізні післявоєнні дні, коли шквал епідемій готовий був знести все на своєму шляху, працівники санепідслужби вийшли переможцями із цих надзвичайно тяжких випробувань.

На кожному етапі Держсанепідслужба вирішувала конкретний блок питань забезпечення санепідблагополуччя населення, який був притаманний цьому періоду.

Державний санітарно-епідеміологічний нагляд охоплює всі сфери життєдіяльності людини: умови проживання, праці, харчування, відпочинку, виховання і навчання дітей і підлітків. Тому санітарно-епідеміологічна служба займає ключову позицію в системі охорони здоров'я країни.

В Гребінківській районній санслужбі завжди працювали особистості, професіонали самого високого рівня :

В кінці 2012 р. в результаті реформування і оптимізації Держсанепідслужба стала двокомпонентною, трирівневою, частина працівників стала державними службовцями і введені посади головних спеціалістів. Значно зменшилась чисельність працівників.

Створено Головні управління та обласні лабораторні центри Держсанепідслужби України.

В районі існували два державні заклади "Гребінківська районна санітарно-епідеміологічна станція", "Лінійна СЕС на Південній залізниці", в кожній службі працювало до 30 осіб.

Обидва заклади ліквідовані в грудні 2012р. Гребінківська районна СЕС нині реформована у Гребінківське районне лабораторне відділення Лубенського міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень Державної установи "Полтавський обласний лабораторний центр Державної санітарно-епідеміологічної служби України", в якому працює 7 осіб, та два спеціалісти, які являються представниками Лубенського міжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Полтавській обл.

До Лубенського міжрайонного управління та Лубенського міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень входять також Пирятинський та Чорнухинський райони.

З 01.01.2013 року перевірки суб'єктів господарювання здійснюють спеціалісти головних управлінь Державної санітарно-епідеміологічної служби в областях, а лабораторні дослідження проводять фахівці лабораторних центрів.

На сьогодні порядок здійснення планових перевірок чітко регламентовано, проводяться з визначеною періодичністю, залежно від ступеня ризику. Крім того, зменшена кратність перевірок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська "Берегиня" в Переяславському ярмарку

Не менш важливим напрямом діяльності Держсанепідслужби є здійснення санітарно-епідеміологічного нагляду, який поділяється на запобіжний та поточний. Однак, у зв'язку з прийняттям Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" та внесення змін до земельного Кодексу України про запобіжний нагляд, метою якого було запобігання негативного впливу на умови проживання населення від об'єктів будівництва, ми можемо говорити тільки в минулому, оскільки на сьогодні Державна санітарно-епідеміологічна служба не бере участь в погодженні і відведенні земельних ділянок, проектів будівництва та реконструкції, а також прийнятті в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів.

Не зважаючи на проблеми, які виникли при реформуванні системи Державної санітарно-епідеміологічної служби, завдяки розумінню ситуації працівниками служби, вдалося утримати санітарно-епідемічний стан на звичайному рівні. Не реєструвались захворюваність на дифтерію, кашлюк, кір, поліомієліт, тиф, сказ, холеру, туляремію, лептоспіроз, менінгококову інфекцію. Не допущено спалахів кишкових інфекцій, харчових та професійних отруєнь.

Шановні колеги! Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята - Дня працівника державної санітарно-епідеміологічної служби.

Завідувач Гребінківським лабораторним відділенням,
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1267
Категорія: Суспільство
Теги: Гребінка, сес, Пирятинський, лептоспіроз, санслужба, санітарно - епідеміологічна служба




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ