Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

10.04.2024

У Лубнах створили притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства


9 квітня у Лубенській громаді відкрив двері притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства


У Лубнах створили притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильстваВіднині на території Лубенської громади є такий заклад, де люди, що постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі матимуть змогу бути захищеними, отримати допомогу  фахівців, реабілітуватись, щоб  надалі розпочати спокійне, розмірене життя  без насильства, якому не місце у соціумі.

Про   розбудову  системи запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, а  також  про підведення підсумків щодо  розширення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі шляхом відкриття притулку в Лубенській громаді  говорили на засіданні круглого столу у міськвиконкомі.

Наразі відкриття притулку  стало можливим завдяки плідній співпраці місцевої влади з проєктом «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) за сприяння Полтавської обласної адміністрації.

Про це присутнім розповіла  директор Лубенського міського центру соціальних служб , модераторка заходу Ірина Харченко.

притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства
 

Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко  наголосив на важливості  участі у таких проєктах, які, безумовно, є масштабними й потрібними, бо рятують життя  людей, а особливо дітей. Подякував колегам  Ірині Харченко,  директору Лубенського міського центру соціальних служб,  начальнику Управління  соціального захисту населення Віктору Щербаку,  колегам з облдержадміністрації, Міністерства соціальної політики -  усім, хто долучився до реалізації проєкту. Він висловив сподівання, що  громади-сусідки, які не мають  аналогічного закладу, скористаються нагодою  і зможуть  співпрацювати з нашою громадою у цьому напрямку.


притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства
 

Досвідом співпраці з Лубенською громадою, враженнями від  притулку  поділилася  державний експерт  експертної  групи з питань  протидії  торгівлі людьми, домашньому  насильству та гендерної рівності  Директорату розвитку соціальних послуг Мінсоцполітики Дар'я Ласкаржевська.


притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства
 

Мотивуючим був виступ  керівника проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) Костянтина Бойчука, який  говорив про гідність, партнерство та лідерство, що є складовими  результативної діяльності сучасних громад, серед яких і Лубенська.


притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства
 

Спікери круглого столу Юлія Сахно, головний спеціаліст відділу сім'ї, молоді та спорту з питанням  щодо координації суб’єктів соціальної роботи у сфері запобігання та протидії домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, Юрій Журавель, старший інспектор відділу превенції Лубенського районного відділу поліції, Олена Комарова, соціальний працівник  мобільної бригади  соціально – психологічної допомоги від БО «БФ «Посмішка UA» ознайомили з питаннями координації суб’єктів соціальної роботи у сфері запобігання та протидії домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі; про  виконання повноважень Національної поліції України у  цій сфері,  про стан застосування заходів адміністративного та кримінального впливу, термінових заборонних приписів стосовно кривдників; реалізації заходів з питань попередження випадків домашнього та гендерно зумовленого насильства та надання послуг Мобільною бригадою соціально – психологічної допомоги від БО «БФ «Посмішка UA».


притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства
 

Засідання круглого столу пройшло  плідно та динамічно. Ділилися досвідом, брали до уваги рекомендації партнерів та окреслювали плани на майбутнє щодо реалізації подальших соціальних проєктів.
 

притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства


Схожі матеріали:
👁 448
Категорія: Суспільство
Теги: Лубни, Притулок, домашнє насильство




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Виїхав за межі дороги та перевернувся: на Полтавщині п'ян... Виїхав за межі дороги та перевернувся: на Полтавщині п'ян...
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ