Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.12.2011

Ульяновська сільська рада стала переможцем конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області



Ульяновська сільська рада стала переможцем конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області

Життєдіяльність сільських громад немало в чому залежить від загальної ситуації в державі, та все ж вирішальну роль у розвитку, благополуччі та процвітанні наших сіл залежить саме від місцевих жителів, від винахідливості і дієвості сільської влади.

Держава та місцева влада (районна, обласна) як може допомагає жителям сіл вирішувати глобальні проблеми, реалізовувати масштабні проекти, як то будівництво газогонів та водяних мереж і такого іншого.

Та відбувається це не так часто і не у таких масштабах, як того потребує наявна ситуація. Бюджетних коштів, на жаль, не вистачає на вирішення усіх болючих і назрівших проблем. Тому місцевим радам, як єдиним представникам влади на місцях, доводиться самотужки вирішувати більшість питань.

Тож і голови сіл змушені самі шукати шляхи виходу із непростих ситуацій, що виникають ледь не щодня. І треба бути обізнаними у економічних нюансах, бути юридично підкованими та дуже винахідливими, щоб подолати ті чи інші труднощі за наявності мінімуму коштів та без підтримки.

Кожного року Полтавська обласна рада, на чолі з головою ради І. М. Момотом, проводить обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області. До участі в конкурсі, спрямованому на розв'язання актуальних проблем розвитку місцевого самоврядування, запрошуються сільські, селищні ради, міські ради міст районного значення, районні ради Полтавщини. Проекти-переможці, визначені на засіданні ради конкурсу, отримають гранти з обласного бюджету відповідно до категорії учасників та вартості проектів.

21 жовтня відбулося засідання Ради обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області, заснованого обласною радою.

На засідання, яке вів голова обласної ради, голова Ради конкурсу Іван Момот, були запрошені учасники конкурсу-  сільські, селищні голови, міські голови, голови районних рад, а також журналісти.

З метою ефективного конкурсного відбору відбулася презентація 19 проектів, поданих на конкурс у нинішньому році з Лохвицького, Пирятинського, Карлівського, Козельщинського, Семенівського, Кременчуцького, Чорнухинського, Диканського, Полтавського та Гребінківського районів. Поміж них - 11 проектів сільських рад, 3 проекти селищних та міської ради міста районного значення,  5 проектів районних рад.

Про оголошення проекту цього року в Ульяновській сільській раді Гребінківського району, дізналися зі сторінок обласної газети «Зоря Полтавщини», і одразу ж голова села Сергій Іванович Капьченко вирішив взяти в ньому участь. Справа в тому, що в Ульяновці вже не один рік поспіль активно займаються оновленням, ремонтом та спорудженням нових магістралей водогонів.

По вулицях Перемоги, Шевченка, Зарічній проклали новий водогін протяжністю 5 кілометрів. Водогони були заведені у двори та встановлені були лічильники використання води. Діюча свердловина була взята на баланс сільської ради. Вже згодом був проведений ремонт, замінено труби на якісні, поліетиленові, встановлено новий насос.

Вода надходить з глибини майже 120 метрів. Забезпечення населення Ульяновки водою відбувається за .новою технологією, за допомогою насосної станції, без використання водонапірної башти. Це дає змогу економити електроенергію майже у 2,5 рази. На всі ці роботи було витрачено: 216 тисяч гривень, які зібрали місцеві жителі, 136 тисяч гривень було виділено з сільського бюджету.

До нового водогону під'єднано 80 осель, але треба під'єднати ще 25 - 30 осель. Та щоб завершити усі необхідні роботи необхідні ще додаткові кошти.

Тому голова села, не вагаючись, зібрав необхідні документи і направив для участі у обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад Полтавської області. їхній проект має назву «Організація системи сприяння громадянам у реконструкції водопровідних мереж для забезпечення якісною питною водою територіальної громади с. Ульяновка Гребінківського району».

Зогляду на важливість реалізації даного проекту і на те, скільки зусиль і фінансів уже затрачено, проект здобув заслужену перемогу. Ульяновська сільська рада Гребінківського району отримає наступного року 50 тисяч гривень.

— Ці кошти нам дуже потрібні. Адже профінансувати лише з сільського бюджету чи з коштів населення такий масштабний проект дуже непросто, - говорить голова села С.І. Капьченко, - тому я вдячний насамперед жителям Ульяновки за розуміння і підтримсу, за те, що вони повірили, що спільними зусиллями ми зможемо досягти того результату, який нам потрібний у вирішенні забезпечення населення водою. Також велика наша вдячність районній раді, на чолі з головою районної ради В.М.Зінченком за допомогу і підтримку.

Наступного року, як тільки дозволить погода, в Ульяновці будуть продовжені роботи по прокладанню нового водогону. Вода буде підведена і до решти дворів, господарі котрих забажають долучитися до загальної справи. Планується, що населення збере ще 30 тисяч гривень.

Таку ж суму (30тисяч гривень) буде виділено із місцевого сільського бюджету. Надійде фінансова допомога і з районного бюджету, на ці потреби запленовано виділити 10 тисяч гривень. Ульяновці сподіваються, що кошти будуть над ход ити без зайвих затримок, і їм вдасться завершити усі будівельні та монтажні роботи.

Розвиток села, його оновлення, модернізація, як ота справа потопаючого, та все ж і з цього життєвого невеселого правила бувають виключення. Незважаючи на нестабільну ситуацію в державі, місцеві органи влади, якто обласна рада чи районна, намагаються будь - що підтримати такі важливі для місцевих громад справи, і допомогти у. вирішенні життєво необхідних проблем.

За матеріалами
«Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1710
Категорія: Новини Гребінки
Теги: рада, Конкурс, Ульяновська сільська рада, Ульяновка, проблеми, водогін, громада




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ