Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.10.2017

Усі ФАПи Полтавщини планують обладнати швидкісним інтернетом


Для ефективного функціонування усіх нововведень, потрібен якісний інтернет на території усіх ФАПів


Керівництво Полтавської ОДА провело робочу нараду у «медичному кварталі». Завершуються роботи з реконструкції будівлі «швидкої» у Полтаві. Будівництво сучасного кардіоцентру теж йде за графіком — підрядник веде загальнобудівельні роботи.

Спершу учасники виїзної наради перевірили хід виконання робіт на території «Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Реконструкція будівлі вже на завершальному етапі.

Підрядник добудував новий поверх, а також зробив прибудову до будівлі. Це дозволило збільшити її загальну площу більше, ніж на 1000 м². Крім того, будівлю термомодернізували та оновили фасад.

Під час реконструкції будівельники проводили і внутрішні роботи. Тут оновили коридори та кабінети. Крім того, тепер у будівлі «швидкої» є сучасний конференц-зал. Тут можуть проходити зібрання медиків. А також прес-конференції.

Будівля «швидкої» обладнана сучасними технологіями. Її працівники можуть консультувати медиків інших населених пунктів області у он лайн режимі, спостерігаючи за ходом операцій. Особливо актуально це для сільських ФАПів. Так само диспетчери можуть слідкувати за переміщенням усіх екіпажів машин «швидкої». Затримка руху складає усього 10 хвилин.

Крім того, усі машини «швидкої» планують обладнати веб камерами. Це дозволить оперативно консультуватися для того, щоб ефективно вирішувати проблеми пацієнтів. За словами начальника відділу мобілізаційної роботи та медицини катастроф Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Володимира Мохначова, таких нововведень в Україні дуже мало.

Зараз йде робота з електронною базою пацієнтів. По Полтаві кожен екіпаж «швидкої» має планшет, де є інформація про пацієнтів. Так, отримуючи виклик, лікар знатиме до кого він їде та з якими проблемами вже стикалася ця людина раніше. Зараз це нововведення активно реалізується і у районах області.

Для ефективного функціонування усіх нововведень, потрібен якісний інтернет на території усіх ФАПів, навіть у найвіддаленіших населених пунктах.

Будівництво сучасного кардіоцентру теж йде за графіком. До кінця року підрядник має завершити зведення будівлі. Він також облицює стіни будівлі і встановить вікна. А вже після нового року перейде до внутрішніх робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пологовому відділенню Гребінківської райлікарні подарували набори для породіль

Крім того, будівельники осучаснять стару будівлю кардіодиспансеру.

Проект передбачає термомодернізацію старої будівлі. А також приведення її до спільного архітектурного стилю з новим кардіоцентром, — розповів директор Департаменту будівництва Тимофій Голбан.

За ходом виконання робіт на цих двох об’єктах можна слідкувати на порталі «Будуємо прозоро!». Там також міститься інформація про інші забудови Департаменту. На сайті зазначені дані підрядників, вартість виконання робіт, а також посилання на проведенні закупівлі на порталі ProZorro.
 
Про це інформує прес-служба Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1196
Категорія: Здоров'я
Теги: ФАП, Prozorro, медицина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ