Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.08.2017

В Гребінці відбувся інформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб


Активно сприяв у проведенні зустрічі Гребінківський районний центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді


В Гребінці відбувся інформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб16 серпня 2017 року в приміщенні Гребінківського районного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб та представників органів соціального захисту, соціальних служб та громадських організацій.

Захід проходив в рамках  «Школигромадського лобіювання і адвокації» та був проведений фахівцями Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ». Активно сприяв у проведенні зустрічі Гребінківський районний центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді.

Під час семінару учасники мали можливість не тільки обговорити важливі питання захисту прав та потреб внутрішньо переміщених осіб  і  членів їх родин, а й обмінятися досвідом вирішення життєво важливих проблем.

Так, переселенка з Луганська Юлія Кузовкова, яка зараз мешкає в Пирятині розповіла про свій досвід адаптації і взаємодії з місцевою громадою. За допомогою участі у русі самодопомоги для ВПО, жінка активно допомагає тим, хто опинився у складних життєвих обставинах, надає поради на основі власного життєвого досвіду і, навіть згуртувала навколо себе однодумців.

Упродовж навчання учасники досліджували що означає поняття адвокації, отримували інформацію щодо різних аспектів працевлаштування та зайнятості ВПО, надання міні-грантів від на відкриття власної справи; про проходження тренінгів із розвитку,самозайнятості та серед ВПО.

Також запрошений тренер – експерт Юлія Пода, провела учасникам презентацію результатів соціологічного дослідження «Внутрішньо переміщені особи: сучасні реалії та проблеми адаптації»,  в якій розповіла  про те, які найпоширеніші потреби серед ВПО Полтавщини та представила напрацьовані рекомендації, які можуть використовувати зацікавлені сторони для поліпшення якості надання  послуг переселенцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотовиставка «Україна в миттєвостях» відкрилась в Гребінці

Зокрема учасників було проінформовано про послуги безоплатної вторинної правової допомоги, аспекти соціального захисту, соціальної та психологічної допомоги, що доступні для внутрішньо переміщених осіб в Гребінківському районі.

В Гребінці відбувся інформаційний семінар для внутрішньо переміщених о
 

Організатори заходу впевнені, що подібні зустрічі, окрім навчання допомагають переселенцям самоорганізовуватись, знайомитись з місцевою громадою та здійснювати обмін інформацією.
Захід проходив в рамках проекту: «Адвокація та підвищення спроможності мережі ініціативних груп переміщених осіб в Полтавській області» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.


В Гребінці відбувся інформаційний семінар для внутрішньо переміщених о


В Гребінці відбувся інформаційний семінар для внутрішньо переміщених о


В Гребінці відбувся інформаційний семінар для внутрішньо переміщених о


Схожі матеріали:
👁 939
Категорія: Суспільство
Теги: Олександр Чепур, Юлія Пода, центр зайнятості, гребінка. Твій світ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ