Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.08.2017

Фотовиставка «Україна в миттєвостях» відкрилась в Гребінці


Захід став можливим завдяки проекту «Адвокація та підвищення спроможності мережі ініціативних груп переміщених осіб в Полтавській області»


Фотовиставка «Україна в миттєвостях» відкрилась в Гребінці Днями в приміщенні Гребінківської центральної районної бібліотеки відбулась презентація фотовиставки «Україна в миттєвостях».

Організаторами виставки виступили Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ», етно – музей садиба «Древо» та сектор культури і туризму Гребінківської райдержадміністрації.

Як пояснили організатори, виставка складається з двох тематичних експозицій: соціальних плакатів з історіями успіху внутрішньо переміщених осіб та фотороботи «Етнографічної збірки Древо».  Адже за мету  заходу ставили не тільки  збереження та примноження культурної спадщини Полтавщини, а й налагодження діалогу між переселенцями та представниками місцевих громад інструментами мистецтва.

На захід запросили і осіб поважного віку, що є підопічними територіального центру соціального обслуговування Гребінківської РДА, а відкрив його словами привітання Олександр Чепур, керівник громадської організації «Твій Світ».

Під час презентації учасники мали змогу поринути у прекрасні краєвиди різних куточків України, переглядаючи відеоролики тревел – блогерів Ukraїner. В свою чергу, Олександр Чепур розповів про експозицію історій успішної адаптації переселенців. 

Так, вражаючою є доля багатодітної матері з окупованого Луганська, яка  знайшла час і сили, щоб організувати активний рух самодопомоги переселенцям на Полтавщині. Нині Юлія Кузовкова, переселенка-активістка, допомагає іншим адаптуватись на новому місці.

Про експозицію етно музею «Древо», що заснували досить недавно в селі Козубівка, Хорольського району розповів його фундатор, студент Тернопільського національного медичного університету ім. Горбачевського Едуард Крутько. З великою зацікавленістю учасники слухали, як ідея молодої людини перетворилася на реальність і,  як йому вдалося об’єднати сельчан, друзів та колег у створенні музею.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінка відзначила свій 122 День народження

Емоційно насичена, колоритна і змістовна розповідь про заснування «Етнографічної збірки Древо», фестиваль «Під дідовими липами» та плани на майбутнє  допомогли слухачам не загубитися в своїх особистих проблемах, а звернутися до загальноприйнятих цінностей: поваги, рівності визнання історичного . Представлені на виставці була і елементи колекції одягу, прикрас та хатнього вбрання кінця XIX століття.

 
Фотовиставка «Україна в миттєвостях» відкрилась в Гребінці
 

Як говорить Едуард, всі експонати оцифровуються та викладаються в мережу Інтернет, а сам музей садибу можна відвідати в будь – який час екскурсією та індивідуально.

Захід став можливим завдяки проекту «Адвокація та підвищення спроможності мережі ініціативних груп переміщених осіб в Полтавській області», що підтримується Фондом сприяння демократії Посольства США в Україні.

Схожі матеріали:
👁 1195
Категорія: Новини Гребінки
Теги: фотовиставка, Олександр Чепур, Твій Світ, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-... На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-...
Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю
На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат... На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат...
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині
У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб... У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб...
На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н... На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ