Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.01.2024

За півтора року дії програми єРобота жителі Полтавщини отримали понад 152 млн грн


За півтора року в області створено 1411 нових робочих місць для наших жителів


За півтора року дії програми єРобота жителі Полтавщини отримали понад 152 млн грнЗа півтора року дії урядової програми єРобота держава інвестувала в розвиток малого та середнього бізнесу Полтавщини через гранти понад 152 млн грн.

Кошти на започаткування або розвиток власної справи отримали 654 жителі області. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповіла директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

«За півтора року в області створено 1411 нових робочих місць для наших жителів. У 2024 році держава збільшує обсяг фінансування грантових програм для розвитку бізнесу. Тому плануємо цього року надати щонайменше 1000 грантів», – зазначає Катерина Клавдієва.

Аби скористатися можливістю отримати грант у межах державної програми єРобота, треба скласти бізнес-план, подати заявку, захистити план, отримати рішення та відкрити рахунок, одержати гроші.

«Отримати грант можуть як діючі підприємці, так і люди, які не мають досвіду ведення бізнесу. Заяви подають через портал Дія. Проконсультувати чи допомогти скласти бізнес-план можуть фахівці центру зайнятості. Обов'язковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць», – зауважила Катерина Клавдієва.

Якщо для працевлаштування на створене нове робоче місце необхідно підготувати фахівця, у Центрі зайнятості можуть створити відповідні курси та навчити безробітного.

Скористатися грантовою програмою можуть ветерани та члени їх сімей. На створення чи розвиток бізнесу держава пропонує від 250 тисяч гривень до 1 млн грн за умови створення 1-4 робочих місць. На Полтавщині 14 ветеранів та членів їхніх сімей вже отримали 5 млн грн та створили 32 робочих місця.

Отримати детальну консультацію про умови виплати мікрогрантів на створення чи розвиток власної справи можна, зателефонувавши на гарячу лінію Полтавського обласного центру зайнятості: 066 842 31 87, 093 486 94, 35, 0800 600244.
 


Схожі матеріали:
👁 560
Категорія: Полтавщина
Теги: офіційний медіацентр, Полтавщина, брифінг




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-... На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-...
Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю
На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат... На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат...
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині
У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб... У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб...
На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н... На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ