Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.02.2016

«Зомбаки» з Гребінки вразили киян


Таке явище, як російський рок себе давно вже віджило і нічого нового створитипросто не здатне


«Зомбаки» з Гребінки вразили киян«Таке явище, як російський рок себе давно вже віджило і нічого нового створитипросто не здатне»

На сьогодні великої популярності серед поціновувачів рок-музики набули так звані кавер-гурти. Це колективи, які займаються аранжуванням та виконанням відомих хітів. Гурт «Зомбаки» з Гребінки належить саме до таких.

І хоча деяка частина аудиторії слухачів стверджує, що виконання каверів – це прояв нездатності створити щось нове, музиканти з Гребінки доволі успішно доводять протилежне. Крім того, гурт готує до запису власну пісню про рідне місто та збирається відзняти на неї кліп.

Поєднали «Океан Ельзи» з «Нірваною»

Своїй назві гребінківські «Зомбаки» завдячують відомій композиції «Zombie» від гурту «TheCranberries», бо саме в той час, коли виникла потреба якось назватися, колектив займався аранжуванням цієї пісні.

– Ми мали вперше виступати, а назви гурту ще не було, – розповідає бас-гітарист колективу Віктор Коваленко. – Оскільки ми тоді визвучували на репетиції пісню, то назва прийшла якось сама собою – «Зомбі». Але після виступу в Києві ми вирішили трохи видозмінити її на український лад. Так ми стали «Зомбаками», – сміється.
Гурту трохи більше трьох років, у його складі чотири музиканти: Віктор Коваленко – бас-гітара, Ігор Козодой – вокал, Сергій Шашенко – гітара та Максим Узол – ударні. Жоден з музикантів не має музичної освіти, але її відсутність вдало компенсують талантами.

– Я не вбачаю у цьому ніякої проблеми, – говорить Віктор Коваленко, – головне — це бажання грати, практика та досвід. Особисто я музикою займаюся з семи років, а свій перший досвід як музикант гурту отримав, граючи в гребінківській команді «Маніфест».

До речі, для деяких світових зірок відсутність музичної освіти ніколи не ставала перепоною на шляху до успіху. До них належить навіть такий геній гітари, як Боб Марлі. Відомий ямайський музикант не мав жодного уявлення про нотний стан, але техніка його гри дивує музикантів і сьогодні.

Свій музичний стиль «Зомбаки» характеризують як рок-альтернативний. У деяких композиціях вони намагаються поєднувати музичні твори різних виконавців. На сьогодні музичний репертуар гребінківських музикантів складається переважно з кавер-композицій, та варто пам’ятати, що навіть такий монстр рок-н-ролу, як КуртКобейн («Nirvana»), пісні якого з успіхом грають хлопці, не соромився виконувати композиції інших музикантів. Всесвітньовідомий хіт гурту «Nirvana» «TheManWhoSoldtheWorld», виконаний у 1993 році на нью-йоркському акустичному концерті, насправді належить Девіду Боуі. Пісня була написана в далекому 1970 році, коли Курту було лише три роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт "Зомбаки" - гребінківський рок українського формату

– Ми доволі вдало поєднали пісню гурту «Океан Ельзи» «Там де нас нема» з легендарною «SmellsLikeTeenSpirit» від «Nirvana», використавши приспів їхнього соліста Кобейна, — розповідає Віктор. – Хочеться грати щось прогресивне, нове та дійсно якісне, бо таке явище, як, наприклад, російський рок себе давно вже віджило і нічого нового створити просто не здатне.

«Зомбаки» з Гребінки вразили киян

Репетиційною базою «Зомбакам» слугує літня кухня бас-гітариста. За словами Віктора, хлопців це цілком влаштовує – ніхто не заважає їм грати і їхня музика в свою чергу також не заважає нікому. Інструменти та апаратуру музиканти придбали за власні кошти, зокрема барабанну установку викупили в одному з сільських клубів. Не дивлячись на брак репетицій (більшість учасників колективу проживає не в Гребінці), хлопці постійно прагнуть самовдосконалення та весь вільний час присвячують самостійним репетиціям.

– Звісно, хочеться виступати на великій сцені, – каже Віктор Коваленко, – бо інакше навіщо ми зібрались? Але для цього треба багато працювати. Дуже шкода, що більшість молодих музикантів Гребінки цього не розуміють. Я декілька разів намагався згуртувати навколо себе молодь, але, на жаль, безрезультатно. Виною тому проста відсутність бажання чогось досягнути та звичайні лінощі.

Нещодавно гребінківські «Зомбаки» відіграли в столичному клубі «Барви». Туди, на святкування свого дня народження, хлопців запросила їхня знайома, музикант київського рок-гурту Сюзанна Елпі. За відведені музикантам 40 хвилин, гребінчани встигли здивувати київську публіку якістю та неординарністю виконання пісень таких світових грандів, як «Nirvana», «AC/ DC» та «TheCranberries».

– Окрім нас на сцені виступало ще чотири гурти, – розповідає Віктор, – ми відіграли другими. Публіку «розкачали» з другої пісні! Люди підходили до сцени, танцювали. Можна сміливо сказати, що своїм виступом задоволені.

Але хлопці зовсім не збираються зупинятися на досягнутому. У найближчих планах гурту записати власну пісню «Місто моє» та відзняти на неї кліп.
Події та коментарі


Схожі матеріали:
👁 1671
Категорія: Культура
Теги: рок, зомбаки, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-... На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-...
Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю
На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат... На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат...
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині
У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб... У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб...
На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н... На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ