Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.02.2024

7 "сушок" за тиждень: у Повітряних силах розкрили секрет полювання на авіацію РФ


21 лютого командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив про знищення винищувача Су-34


Су-34

ЗСУ збили черговий літак Су-34 та ледь не ліквідували разом з ним Су-35. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що у захисників неба побільшало "інструментів" для винищення ворожих "пташок".

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що у військових з’явилося більше "інструментів" для знищення російської авіації. Про це відомо з ефіру телемарафону від 21 лютого.

Ігнат прокоментував ліквідацію чергової ворожої "пташки" — винищувача Су-34. З його слів, під ударом мав також опинитись російський Су-35, але вчасно "втік". Більше деталей у Повітряних силах розкрити не можуть з міркувань безпеки.
 
"Су-34 — двомісний літак. Пілоти могли катапультуватись, могли ні — не завжди це вдається", — уточнив речник.

Він зазначив, що даних про те, чи вижили пілоти збитого винищувача, наразі немає. Проте військові сподіваються, що відповідь "пізніше" дасть розвідка — з перехоплень ЗС РФ.
 
"Сподіваємося, що з пілотом те ж саме, що й минулого разу. Як то кажуть, "упал ліцом вніз". Це означає, що пілот не вижив. Для нас це хороші новини, тому що пілот — це не менш цінна ціль, ніж сам літак", — сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині в останню дорогу провели воїна Андрія Романюту

Він пояснив, що на навчання та підготовку пілотів Росія витрачає дорогоцінний час та ресурси. Також військовий прокоментував те, що останнім часом епізоди ліквідації ворожої авіації дещо почастішали. З його слів, ЗСУ знищують "усе, що можливо".
 
"У Повітряних сил з'явилося більше засобів та більше інструментів, щоб діставати ворога на дальніх відступах, і це дозволило покращити наші спроможності щодо збиття російської авіації", — розповів Ігнат.

Нагадаємо, 21 лютого командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив про знищення винищувача Су-34. Він додав, що під прицілом також був літак Су-35, але ворожий пілот встиг зманеврувати та врятувався.

Загалом лише за тиждень ЗСУ вдалося знищити сім російських "сушок". Президент України Володимир Зеленський звернувся до захисників неба та подякував їм за влучність.

Схожі матеріали:
👁 565
Категорія: Актуально
Теги: повітряні сили, зсу, Су-35, Повітряні Сили України, Винищувач, авіація рф, Су-34




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ