Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.01.2016

Алгоритм оформлення договору купівлі-продажу у територіальних сервісних центрах МВС у Полтавській області


Укладання договору здійснюється виключно в приміщенні сервісного центру


Алгоритм оформлення договору купівлі-продажу у територіальних сервісних центрах МВС у Полтавській областіУ зв’язку з ліквідацією довідки-рахунку, розороблений новий алгоритм дій адміністратора сервісного центру при зверненні власників транспортних засобів чи їх представників з метою оформлення договору купівлі-продажу.

При зверненні в ТСЦ МВС осіб з намірами укласти договір в присутності адміністратора центра, можливе його укладання по формі, самостійно визначеній сторонами договору: попередньо підготовленій ними і принесеній в приміщення ТСЦ без підпису; або можна скористатися бланком типової угоди, отриманого в центрі.

Якщо сторони виявили бажання скористатися бланком типової угоди, адміністратор видає його в трьох екземплярах.

Бланк заповнюється власноруч в присутності адміністратора. В разі необхідності, адміністратор може надавати лише консультативну допомогу, що стосується заповнення бланку.

Адміністратор зобов’язаний попередити сторони про те, що у відповідності до чинного законодавства, відповідальність за зміст угоди і її виконання покладається виключно на сторони, що її уклали. Укладання договору купівлі-продажу є особистим волевиявленням і ніякої відповідальності, у випадку виникнення конфліктної ситуації між сторонами укладання договору, посадова особа сервісного центру МВС, в присутності якої був укладений договір, не несе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До уваги автовласників!

Перед підписанням його сторонами, адміністратор перевіряє документи, що засвідчують особи сторін та їх повноваження. Робить ксерокопії та залучає у відповідну справу. Ксерокопії завіряються особистими підписами їх власників з написом «Відповідає оригіналу». Проводиться перевірка транспортного засобу, свідоцтва про реєстрацію ТЗ (технічного паспорту) і осіб, що звернулися з договором по відповідним пошуковим реєстрам.
У разі виникнення обмежень, що можуть завадити укладенню договору, адміністратор повідомляє про нього сторонам і відмовляє в реєстрації договору в сервісному центрі. У випадку виявлення документів, що мають ознаки підробки, або осіб, що перебувають у розшуку – співробітник сервісного центру негайно інформує про це поліцію.

Після підписання договору на кожному його листі ставиться штамп сервісного центру та відмітка «Укладено в територіальному сервісному центрі МВС в присутності адміністратора».

Укладання договору здійснюється виключно в приміщенні сервісного центру. Забороняється здійснювати оформлення договорів за межами сервісних центрів.

Укладений в сервісному центрі договір купівлі-продажу, адміністратор реєструє в книзі і виставляє в трьох екземплярах номер, що відповідає порядковому.

Два екземпляри договору передаються сторонам. Третій, разом з копіями документів, згідно яких встановлені особи та повноваження сторін, підшиваються і зберігаються в сервісному центрі три роки.

Регіональний сервісний центр МВС в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1322
Категорія: Прес-реліз
Теги: купля-продаж, авто, Договір




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ