Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.02.2024

Для військових розробляють компактну лазерну зброю зі змінними магазинами для швидкого перезаряджання


Військові переконалися, що системи ППО нерентабельно використовувати проти дешевих дронів


Для військових розробляють компактну лазерну зброю

Військові інженери запропонували концепцію лазерної зброї нового типу, зі змінними магазинами, як у автомата, тільки замість куль в обоймах стоятимуть заряджені акумулятори.

Військові переконалися, що системи ППО нерентабельно використовувати проти дешевих дронів – щоб збити безпілотник вартістю 2000 доларів США, доводиться випускати ракету вартістю сотні тисяч доларів. З цієї причини військові інженери розробляють лазерну зброю, експлуатація якої коштує набагато дешевше. До того ж лазерна установка може вести вогонь безперервно, маючи достатній запас електрики.

Однак сучасні високоенергетичні лазери мають низку проблем, що перешкоджають їх використанню. І одна з них – постійний доступ до потужного джерела електроенергії. Безперервна стрілянина лазерними променями генерує багато енергії та тепла, що потребує громіздких систем охолодження.

Для військових розробляють компактну лазерну зброю

Військові інженери запропонували ідею: лазерна зброя, оснащена своєрідним аналогом «магазину», проте замість куль в обоймах заряджені акумулятори. Коли заряд одного магазину закінчується, його можна швидко замінити іншим. Ці «магазини» обмежать кількість пострілів, проте така зброя не потребує великої системи охолодження та позбавить прихильності до одного великого та громіздкого джерела електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великі підводні безпілотні апарати HUGIN здатні автономно працювати 15 днів, радіус дії 2200 км

За задумом інженерів, один магазин зможе живити лазерну установку потужністю 20 кВт і працювати на довжині хвилі 1 мікрон. Оскільки він охолоджуватиметься повітрям, а не водою, вага лазера становитиме не більше 9 кг. Це не надто потужна система, порівняно з лазерами, потужність яких варіюється від 50 до 300 кВт. Однак військовим потрібна і компактна лазерна зброя, щоб збивати невеликі дрони.

Для військових розробляють компактну лазерну зброю

«Сучасна високоенергетична лазерна зброя працює у обмеженому циклі. Його можна запускати протягом обмеженого періоду часу, потім система проводить деякий час в автономному режимі, поки акумулятори перезаряджаються і система остигає. Якщо цей проект виявиться успішним, він може докорінно змінити застосування лазерних установок та дозволить інтегрувати їх на мобільні платформи», - сказав Ієн Бойд, директор Центру ініціатив національної безпеки при Університеті Колорадо.

Схожі матеріали:
👁 420
Категорія: Технології
Теги: лазерна зброя, високоенергетичний лазер, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ