Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.03.2017

До уваги власників земельних часток (паїв)


Ведення агрохімічного паспорта поля, земельної ділянки


До уваги власників земельних часток (паїв)Одним із чинників забезпечення раціонального розробляється для окремої ділянки використання та охорони земель сільськогосподарського призначення є ведення агрохімічного паспорта поля, земельної ділянки.

Актуальність та необхідність проведення агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення обумовлюється подальшим реформуванням земельних та аграрних відносин, запровадженням ринку земель, перетворенням аграрного сектору на конкурентоспроможний на внутрішньому та зовнішньому ринках сектор економіки, а також вимогами чинного законодавства України.

У відповідності до ст. 37 Закону України "Про охорону земель" агрохімічне обстеження земель сільськогосподарського призначення проводиться з метою здійснення контролю за динамікою родючості та забруднення ґрунтів токсичними речовинами і радіонуклідами, раціональним використанням земель сільськогосподарського призначення.

Порядок ведення агрохімічного паспорта поля, земельної ділянки був затверджений ще 11 жовтня 2011 року Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України №536. В даному наказі йдеться про порядок проведення робіт з агрохімічної паспортизації поля, земельної ділянки; вказані дані про те, що повинно міститися в агрохімічному паспорті поля земельної ділянки; а також йдеться про порядок видачі та застосування такого паспорта.

Згідно встановлених вимог, користувачі таких земель сільськогосподарського призначення, як:
• рілля, в тому числі зрошена, осушена;

• сінокоси і пасовища;

• що містять багаторічні насадження; повинні в обов'язковому порядку мати агрохімічний паспорт поля, земельної ділянки. Він видається кожні 5 років з метою державного контролю за зміною показників родючості, стану забруднення, раціонального використання земель сільськогосподарського призначення і є обов'язковим з січня 2013 року.
Агрохімічний паспорт поля земельної ділянки є складовою частиною проекту, що землевпорядними організаціями, що мають право на даний вид діяльності та відповідні дозвільні документи.

Інформація, зазначена в агрохімічному паспорті, використовується в процесі регулювання таких земельних відносин, як:
• передача у власність або користування, у тому числі оренда земельної ділянки;

• зміна власника земельної ділянки або землекористувача; проведення грошової оцінки землі;

• визначення розмірів плати за землю; проведення контролю за станом родючості ґрунтів.
Викладене вище дозволяє зробити висновок про те, що аналіз положень законодавства України та правова доктрина надають підстави розглядати агрохімічну паспортизацію земель сільськогосподарського призначення, як одну із правових форм охорони земель сільськогосподарського призначення та забезпечення сталого землекористування, яка має обов'язковий характер та проводиться з метою попередження погіршення якісного стану земель, охорони їх від забруднення, псування, деградації сільськогосподарських угідь та забезпечення екологічно безпечного їх використання.

Повідомляємо, що агрохімічним обстеженням ґрунтів і паспортизацією земель сільськогосподарського призначення за показниками родючості і забруднення токсикантами в Полтавській області займається Полтавська філія державної установи "Інститут охорони ґрунтів України".

Знайти цю організацію можна за адресою:
38744, Полтавська область,
Полтавський район,
с. Степне,
вул..Дослідна, 14
Ознайомитися з більш детальною інформацією можна, зателефонувавши за номером : (0532) 55-96-17,55-98-20 або за допомогою e-mail: [email protected].

Відділ агропромислового розвитку райдержадміністрації


Схожі матеріали:
👁 1238
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: паспортизація земель, земельна ділянка, земля




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ