Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.03.2018

Енергетики закликають власників земельних ділянок обрізати гілля дерев біля електроліній


Щоб уникнути біди


Енергетики закликають власників земельних ділянок обрізати гілля дерев біля електролінійЩоб у Ваших оселях чи приміщеннях, незважаючи на негоду, було надійне електропостачання, просимо сприяння у очищенні трас електроліній від гілок дерев та кущів.

Як свідчить статистика, основною причиною аварійних знеструмлень під час складних погодних умов є гілля дерев, яке ламається і спричиняє замикання чи обриви електропроводів. Крім того, непоодинокі й випадки ураження струмом людей від дотику до обірваних дротів.

Згідно з п. 5 «Правил охорони електричних мереж», затверджених Кабінетом Міністрів України 4 березня 1997 р. уздовж повітряних ліній електропередачі встановлено охоронні зони у вигляді земельної ділянки і повітряного простору, обмежених вертикальними площинами, що віддалені по обидві сторони лінії від крайніх проводів на відстань для ПЛ напругою до 1 кВ – 2 метри, до 20 кВ – 10 метрів, до 35 кВ – 15 метрів, до 110 кВ – 20 метрів, до 150,220 кВ – 25 метрів. У межах охоронних зон повітряних ліній забороняється саджати дерева та інші багаторічні насадження (п.8 «Правил охорони електричних мереж»).

Також відповідно до п. 5.5. «Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України», затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10 квітня 2006 року № 105, відповідальними за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними є: на об'єктах  благоустрою державної чи комунальної власності - балансоутримувачі цих об'єктів; на територіях установ, підприємств, організацій та прилеглих територіях - установи, організації, підприємства; на територіях земельних ділянок, які відведені під будівництво, - забудовники чи власники цих територій; на безхазяйних територіях, пустирях - місцеві органи самоврядування; на приватних садибах і прилеглих ділянках - їх власники або користувачі.

Якщо на Вашій землі поблизу ліній електропередач є дерева чи кущі, слідкуйте за їхнім станом та обрізайте гілки поряд із електропроводами. А плануючи, де посадити саджанці, памятайте про межі охоронних зон. Таким чином Ви убережете себе, своїх рідних чи колег від можливих перебоїв із електропостачанням та небезпеки ураження струмом від обірваних проводів.


Енергетики закликають власників земельних ділянок обрізати гілля дерев
 

Аби Ви могли провести обрізання гілок дерев поблизу повітряних ліній без загрози для свого життя чи здоровя, звертайтесь у РЕМ за місцем проживання із письмовою заявою. У ній зазначте дату та час, коли хочете обрізати гілля. У вказаний день на місце приїде бригада, яка знеструмить потрібну лінію на час виконання робіт.

Також зверніть увагу - якщо повітряні лінії електропередач проходять через Ваші земельні ділянки, де ростуть фруктові дерева, стежте, аби їх висота не перевищувала 4 м. Інакше вони підлягатимуть вирубці як такі, що можуть спричинити пошкодження лінії. (п. 7 «Правила охорони електричних мереж»).

Схожі матеріали:
👁 1447
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: обрізання, дерева, енергетики




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ