Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.10.2014

Готуємося до позачергових виборів


Позачергові вибори народних депутатів України відбудуться 26 жовтня 2014 року


Готуємося до позачергових виборів

Позачергові вибори народних депутатів України відбудуться 26 жовтня 2014 року.

До 16 жовтня кожен виборець має отримати іменне запрошення на вибори з зазначенням місця і часу голосування. На виборчій дільниці з 15 жовтня будуть знаходитися попередні списки виборців, з якими виборці мають право ознайомитися і перевірити правильність внесених до них відомостей.

Також, виборці можуть звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців із заявою про уточнення попереднього списку виборців, а також про включення або виключення зі списку себе або інших осіб. Таку заяву можна подати не пізніше, ніж за п'ять днів до голосування, а саме до 20 жовтня. Заяви, подані пізніше, не розглядатимуться.

Також перевірити інформацію про своє включення до Державного реєстру виборців можливо, не виходячи з оселі за допомогою мережі Інтернет. Для цього потрібно зайти на офіційний сайтДержавного реєстру виборців (www.drv.gov.ua) та скористатись програмним ресурсом «Особистий кабінет виборця».

Тим виборцям, які не здатні пересуватися самостійно, але в спискаху них немає відмітки "НСП", рішенням дільничної комісії на підставі їх заяви та довідки медичної установи про стан здоров'я надається можливість проголосувати за місцем перебування (вдома). Така заява разом з довідкою повинна бути надіслана поштою або передана іншими особами до дільничної комісії до 20 години останньої п'ятниці перед днем голосування.

Кожен виборець, який в день позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року буде знаходитись поза межами населеного пункту, в якому зареєстроване його місце проживання, і не зможе проголосувати на тій виборчій дільниці, до якої відноситься його виборча адреса, може тимчасово змінити своє місце голосування без зміни виборчої адреси.

Для цього необхідно звернутись з відповідною заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або за місцем, де буде перебувати (проживати) виборець у день виборів. При собі потрібно мати паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України) та документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування (довідка з місця роботи, довідка сільської чи міської ради про місце проживання, договір про право власності на житло тощо). Без таких документів виборцю буде відмовлено у задоволенні заяви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині співробітники Служби порятунку «101» врятували чоловіка, який застряг у багнюці

Для виборців, виборча адреса яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і які у даний час проживають на території району, досить пред’явити тільки паспорт.

Члени виборчих комісій, які в день виборів будуть працювати на виборчій дільниці, до якоїїх виборча адреса не відноситься, подають заяву про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси, до неї додають копію посвідчення чинного члена ДВК (пред'являється оригінал) або копію рішення про утворення/зміни в складі ДВК.

Заяви приймаються відділом ведення Державного реєстру виборців до 20 жовтня 2014 року включно.

Шановні виборці!

Якщо Ви бажаєте перевірити себе у Державному реєстрі виборців, просимо звертатися за телефонами 91-4-04 або 92-4-99, або безпосередньо в Реєстр виборців: м.Гребінка пров Димитрова, 1, районна державна адміністрація, ліве крило, III поверх, каб.№33. Працюємо також і у вихідні дні 4, 5, 11, 12, 18, 19 та 25, 26 жовтня.

Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату районної державної адміністрації



Схожі матеріали:
👁 987
Категорія: Актуально
Теги: позачергові вибори, вибори




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ