Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.11.2017

Гребінківська школа №4: Обласний форум батьківської громадськості


Батьки отримали відповіді на питання, які їх хвилювали


Гребінківська школа №4: Обласний форум батьківської громадськості24 жовтня 2017 року Малашта О.О., педагог-організатор школи, стала учасником обласного форуму батьківської громадськості, що проходив у Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського. Тема цьогорічного форуму “Формування громадянина-патріота в контексті концепції Нової української школи”.

Основною метою Форуму було обговорення актуальних питань щодо виховання дітей у сучасних сім’ях відповідно до моделі поваги до прав людини, демократії, підтримки добрих ідей, плекання української ідентичності, виховання не лише відповідальності за себе, а й за розвиток і добробут країни та всього людства відповідно педагогіки партнерства Нової української школи.

Захід відбувся за участі батьків з районів і міст Полтавської області. Для залучення батьків, охочих взяти участь у форумі, на сайті ПОІППО було відкрите електронне реєстрування.

Під час пленарної частини виступили Зелюк В.В., кандидат педагогічних наук, ректор Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського, Єщенко М.М., завідувачка відділу національно-патріотичного виховання Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського, кординатор швейцарсько-українського проекту “Розвиток громадянських компетентностей в Україні — DOCCU” в Полтавській області, Курмишева Н. І., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри менеджменту Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського, Глазов О. М., депутат Полтавської міської ради, заступник голови комісії з питань освіти, науки та культури, студентський віце-мер м. Полтави, Сердюк В. В., голова батьківської ради м. Полтави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська школа №4: Тиждень зарубіжної літератури

Також учасники долучилися до діалогу у форматі “питання-відповідь” зі спікерами Форуму. Батьки отримали відповіді на питання, які їх хвилювали (основні зміни в освіті відповідно до закону України “Про освіту” та концептуальні засади Нової української школи тощо).


Гребінківська школа №4: Обласний форум батьківської громадськості
 

У рамках тренінгової частини для батьків відбулося засідання трьох секцій. Фахівці ПОІППО та кращі педагоги-практики провели тренінги з таких тем:
 
- Концепція формування лідерських якостей відповідно до положень Стівена Кові та Шона Кові. З досвіду роботи загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 м. Полтави (Кобильченко Олександра, вчитель історії, педагог організатор загальноосвітньої школи №18 м. Полтави, Паламаренко Любов, методист кафедри менеджменту освіти ПОІППО).

 - Як захиститись від маніпуляцій і розвивати критичне та креативне мислення (Бондар Тетяна, кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та економіки освіти ПОІППО).

 - Основні принципи виховання на основі партнерства між учителем, учнем і батьками, відповідно до концепції Нової української школи. Американський досвід педагогіки партнерства (Бечкало Зоя, методист відділу національно-патріотичного виховання ПОІППО, Бечкало Неля, студентка Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка).

Батьки не лише отримали нові знання і враження від перебування на Форумі, які вони «понесуть» у батьківські середовища, а й ознайомилися з діяльністю інституту, поспілкувалися з методистами та керівництвом закладу. Відвідали тематичні виставки, які діють у ПОІППО.
 
Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ст. №4


Схожі матеріали:
👁 1077
Категорія: Шкільний екран
Теги: школа №4, Гребінка, полтава, форум




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ