Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.10.2017

Громадську раду цікавлять найважливіші питання життя громади Гребінківщини


29 вересня відбулося чергове засідання Громадської ради при Гребінківській РДА


Громадська рада29 вересня відбулося чергове засідання Громадської ради при Гребінківській РДА, яке провів голова ради Микола Андрійович Даценко.

У вступному слові голова Громадської ради нагадав найважливіші питання, що будуть розглядатися на засіданнях ради: це впровадження пенсійної, медичної, освітньої реформи, стан протипожежної безпеки (у зв’язку з недавньою трагічною подією в Україні - пожежою в дитячому таборі “Вікторія” в Одесі, що забрала життя 3 дітей).

Цього дня присутні розглянули три питання. З питання “Процес децентралізації та вибори депутатів до Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади 29.10.2017 року” доповідала секретар міської ради Л. В. Цапенко.

Вона наголосила, що це вперше обирається на Гребінківщині рада та голова об’єднаної громади.
Новостворений орган матиме багато організаційної роботи, адже потрібно сформувати бюджет, передати підприємства та організації з комунальної власності району у комунальну власність міста, створити органи їх управління і т.д.

Але робити це необхідно, адже попереду усіх чекає адміністративна реформа. Людмила Василівна відповіла на численні питання членів Громадської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На жовтневі вибори в ОТГ Гребінківщини виділено 345 тис. грн.

Про запровадження послуги патронату та наставництва над дитиною в районі розповіла директор РЦСССДМ В. В. Даценко.

У зв’язку з децентралізацією змінюються і умови вилучення дітей із сімей. Діти тепер мають залишатися в районі (громаді) у спеціально навчених патронажних сім’ях, доки не будуть влаштовані згідно Закону (усиновлені, віддані під опіку) влаштовані у прийомну сім’ю, будинок сімейного типу чи повернуті батькам).

Працівник Гребінківського РС з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Л. Г. Туманевич познайомила присутніх з правовим поняттям “досудова доповідь”.

Це інформація, що характеризує обвинуваченого у злочині, вона потрібна для прийняття судом справедливого рішення. Така доповідь не є доказом у справі, але приймається судом до уваги.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1037
Категорія: Актуально
Теги: засідання, Гребінківська РДА, Микола Даценко, Громадська рада




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ