Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.02.2024

Компанія Ілона Маска вперше в історії людства вживила чіп у мозок людини


"Початкові результати показують перспективне виявлення спайків нейронів", - написав Маск


Компанія Ілона Маска вживила чіп у мозок людини

Компанія Ілона Маска, Neuralink, що займається інтерфейсом мозок-машина, імплантувала свій перший імплантат бездротового мозкового чіпа людині. "Початкові результати показують перспективне виявлення спайків нейронів", - написав Маск.

Neuralink отримала схвалення FDA на проведення першого випробування на людях, що стало важливою віхою після попередніх спроб отримати схвалення. Компанія розпочала шестирічне дослідження, що включає використання робота для хірургічної імплантації 64 гнучких ниток, які тонші за людську волосину, в ту частину мозку, яка регулює намір руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляки представили нову версію бойової машини Rosomak оснащену дистанційно керованою турельною системою ZSSW-30

За даними компанії, ці нитки дозволяють її експериментальному імплантату бездротовим способом захоплювати та передавати сигнали мозку у додаток, який розшифровує, як людина збирається рухатися. Імплант живиться від акумулятора, який можна заряджати бездротовою мережею, що робить його більш зручним у використанні для пацієнтів.

Компанія Ілона Маска вживила чіп у мозок людини

Перший продукт Neuralink називається Telepathy, який, за словами Маска, дозволить контролювати телефон чи комп'ютер, просто думаючи, як це було продемонстровано раніше на прикладі мавпи, яка грає у пін-понг.

«Дозволяє керувати вашим телефоном або комп'ютером, а через них практично будь-яким пристроєм просто подумавши. Першими користувачами будуть ті, хто втратив здатність користуватися кінцівками. Уявіть собі, якби Стівен Хокінг міг спілкуватися швидше, ніж аукціоніст. У цьому є мета», - сказав Маск.

Схожі матеріали:
👁 404
Категорія: Технології
Теги: Ілон Маск, чіп, мозковий імплант




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ