Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.07.2015

Лубенська ОДПІ: Боротьба з порушеннями податкового законодавства


Контроль за діяльністю збиткових підприємств дозволив зменшити збитки в 2015 році на 12196 тис. грн


Лубенська ОДПІ: Боротьба з порушеннями податкового законодавстваПостійне надходження до бюджетів податків та інших обов'язкових платежів є важливим чинником належного функціонування держави, запорукою успішного соціального, економічного розвитку та добробуту, розвитку місцевого самоврядування громадян.

Проте не всі платники податків сумлінно виконують один із найголовніших обов'язків перед державою, вдаються до різних порушень податкового законодавства — від несвоєчасної сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів до бюджету відповідного рівня до умисного ухилення від їх сплати.

 Лубенською ОДПІ здійснюється контрольно-перевірочна робота виключно щодо тих суб’єктів господарювання, діяльність яких має ознаки ризиків несплати, або сплати податків у неповному обсязі (проводяться документальні перевірки та обстеження місць здійснення діяльності суб'єктів господарювання).

 Так за січень-червень 2015 року працівниками Лубенської ОДПІ було проведено чотири планові та 36  позапланових документальних перевірок юридичних осіб, за результатами яких  донараховано 4944 тис.грн., з них узгоджено 1159тис.грн. За шість місяців 2015р. мобілізовано до бюджету коштів за рахунок сум донарахованих по актах перевірок 973 тис.грн., що на 75,0 відсотків більше ніж за 1 пвріччя 2014р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція закликає повідомляти про псевдоволонтерів

 У І півріччі 2015 року проведено 29 позапланових документальних виїзних перевірок по питанню правомірності бюджетного відшкодування. За результатами перевірок у І півріччі упереджено бюджетного відшкодування у сумі 493,3 тис.грн.  

 Контроль за діяльністю збиткових підприємств дозволив зменшити  збитки в 2015році на 12196 тис. грн., що становлять 2317 тис. грн. податку на прибуток.

 Також за  січень-червень 2015 року проведено 21 позапланову перевірку юридичних осіб в зв’язку з закриттям фінансово-господарської діяльності та 99 перевірок фізичних осіб. За результатами перевірок донараховано 0,4 тис.грн.  

 За несвоєчасне подання декларацій фізичними особами-підприємцями застосовано штрафних санкцій на загальну суму  4,3 тис.грн.
 Сектор комунікацій
  Лубенської ОДПІ


Схожі матеріали:
👁 885
Категорія: Актуально
Теги: Лубенська ОДПІ, податков




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ