Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.02.2019

На водоймах – тонка крига!


Будьте завжди обережними! Не ризикуйте зайвий раз своїм життям!


На водоймах – тонка крига!З початку цього року на водоймах Полтавщини потонула 1 людина, трьох осіб вдалося врятувати, серед яких двоє неповнолітніх.

В зв’язку з підвищенням температури повітря та відлигою лід став на водоймах тонким. У разі виходу на таку кригу існує небезпека провалитися під неї. Зараз товщина криги на водоймах сягає 2-6 см, багато промивин.

Управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації  застерігає мешканців області виходити на тонкий лід та звертає увагу на  необхідність дотримуватись елементарних правил безпеки на льоду, а саме:
 
- ніколи не виходьте на тонкий лід;

- перш ніж ступити на лід, дізнайтесь про його товщину. Міцність льоду перевіряйте товстою палицею, з силою ударяючи нею 2-3 рази в одне і теж місце. Якщо лід недостатньо міцний, треба негайно зупинитися і повернутися назад тим же шляхом, сковзаючи по поверхні;

- пам’ятайте, що для однієї людини безпечним є лід синюватого або зеленуватого відтінку товщиною більшою за 7 см, для групи людей – більшою за 15 см;

- рибалкам не можна рибалити далеко від берега, поблизу вимоїн, їм треба мати під рукою міцну мотузку 12-15 метрів із великою глухою петлею на кінці, тримати поруч з лункою дошку або велику гілку.

У разі виникнення будь-якої надзвичайної події на льоду – не панікуйте! Якщо ви провалились під лід, широко розкиньте руки по краях льодового пролому, утримуйтесь на плаву, уникаючи занурення з головою. Намагайтесь вилізти на лід, наповзаючи на його край грудьми і почергово витягуючи на поверхню ноги. Вибравшись на лід, перекотіться і поповзом пересувайтесь до берега.

Щоб витягнути з ополонки іншу людину, добирайтесь до неї  повзком та подайте будь-який підручний засіб рятування. Після цього  людину, яка перебувала у воді, відігрійте.

У випадку відриву криги не наближайтеся до її краю, кличте на допомогу, дзвоніть по телефону за номером 101. Ні в якому разі не  перестрибуйте з однієї крижини  на іншу.

Будьте завжди обережними! Не ризикуйте зайвий раз своїм життям! 

Схожі матеріали:
👁 802
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: лід, тонкий лід, рибалки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ