Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.11.2023

Найпопулярніші свята в Україні


Як відомо, в Україні, на кожен календарний день припадає якесь свято


Святкова Україна

Святкова Україна – це парад у національному одязі на День Незалежності, народні традиції на Великдень, що сяє вогнями Новорічного Києва. Пропонуємо дізнатися більше про популярні українські свята та запланувати подорож Україною на святкові дати.

Багато українців відзначають церковні, традиційні та державні свята. Як відомо, в Україні, на кожен календарний день припадає якесь свято. Тому виділяють особливо важливі та головні події.

До головних святкових подій, що відзначають в Україні, належать декілька основних свят. Ці календарні дні відзначаються українцями народними гуляннями, урочистими заходами з великим розмахом. Якщо ми хочемо знати яке сьогодні свято в Україні, та дізнатися які свята найважливіші для українців, то варто прочитати список, поданий нижче:

Різдво та Новий рік

25 грудня – католицьке Різдво. Найбільше готуються до свята у Львові: влаштовують різдвяні ярмарки, вуличні вистави, місто сяє вогнями. Запевняємо: святковий Львів вас зачарує.

1 січня - Новий рік. Тепер перетворюється і столиця: сотні гірлянд прикрашають вулиці та дерева, на ярмарках величезний вибір вуличної їжі та хенд-мейд сувенірів, зі сцени звучить музика. Якщо вам хочеться нестандартно та по-новому відзначити Новий рік – приїжджайте до Києва. Тут дуже атмосферно та святково.

А ось на ортодоксальне Різдво, 7 січня, краще за Карпати місця не знайти: гостинні господарі, гуцульські традиції та оригінальна місцева кухня. Все це серед гір і вікових смерек, вкритих снігом. Таку Чарівну зиму у Карпатах треба побачити.

Великдень

Свято, під час якого оживають народні традиції. Познайомитись із ними можна у музеї «Українське село». Заодно ви дізнаєтеся про те, як раніше мешкали в українських селах і якими ремеслами займалися.

У Києві щорічно до Великодня влаштовують виставку метрових дерев'яних писанок на Софійській площі – дуже незвичайне видовище.

День захисника

14 жовтня. Пропонуємо перенестись у минуле та побачити, як жили захисники України минулих століть. У «Мамаєвій слободі» — київському музеї просто неба — відтворили будови, побут та традиції козаків XVII-XVIII століть. А ще цікавіше: поїхати на острів Хортиця. Саме тут було знамените козацьке укріплення – Запорізька Січ.

Звичайно, це не всі українські свята, але найголовніші. Дізнатись яке сьогодні свято або подія, можна на сайті "Календарик". Також існує багато подій, як: Водохреще, День Соборності України, Міжнародний день волонтера, День місцевого самоврядування та багато інших.

Схожі матеріали:
👁 311
Категорія: Прес-реліз
Теги: Свята, Новий рік, різдво, події, Найпопулярніші свята в Україні




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ