Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.11.2018

Не всі ошукані полтавці звертаються до поліції щодо квартирних шахрайств


Вісім кримінальних проваджень з приводу квартирних махінацій відкрили цьогоріч правоохоронці по області


Не всі ошукані полтавці звертаються до поліції щодо квартирних шахрайствВісім кримінальних проваджень через махінації з орендою квартир відкрили протягом цього року правоохоронці області. 2017 року таких випадків було десять. Проте ці цифри не показують реальної картини, й кількість ошуканих ріелторами чи псевдоагентствами.

Вісім кримінальних проваджень з приводу квартирних махінацій відкрили цьогоріч правоохоронці по області. За минулий рік — десять. Це — офіційні цифри, говорить заступник речника поліції Полтавщини.

"Не всі люди звертаються до поліції, тому що є багато ошуканих громадян, які просто закривають на це очі. Повідомляйте про такі факти й, бажано, відразу", — розповів Роман Грішин, заступник речника обласної поліції.

Це кадри за 2015 рік. На них — офіс псевдоагенства з нерухомості. Тут оформляли фальшиві договори за 300 гривень.

Псевдоагентство або ріелтор допомагають знайти житло. Пропонують укласти договір з обов'язковою передоплатою. Потім дають список адрес та телефонів власників квартир, яких не існує або ж приміщення вже здали.
 


Ось що з цього приводу говорить юрист:

"Звертайте увагу на сам договір з агентством, зокрема, про що він буде. Чи це про надання якихось незрозумілих інформаційних послуг. Навіть не так важливо, що написано в предметі, — важливий порядок оплати. Якщо ви оплачуєте авансом або будь-яким іншим варіантом розподіляєте суму, то, на мою думку, це вас повинно насторожити", — зазначив правник Тарас Захаров.

Псевдовласники здають квартиру, беруть гроші за перший та останній місяць оренди й з'їжджають. Потім приходять справжні господарі і виселяють обдурених орендарів.

Аби уникнути цього, слід укласти договір.

"Зазвичай люди або не бажають укладати письмові договори оренди, або вони укладають якісь типові, котрі звантажили з інтернету, або запропоновані однією зі сторін", — продовжив юрист Тарас Захаров.

Ріелтор Юрій Бражник говорить: звертайте увагу на ціну.
 
"Однокімнатна — три тисячі гривень. Це найдешевша. Двокімнатна — чотири тисячі гривень, трикімнатна і більше — чотири з половиною тисячі гривень і більше. До того ж плюс комунальні послуги", — зауважив Юрій Бражник.

Аби безпечно орендувати житло, юрист радить:
 
— попросити паспорт та документи на право власності на житло у власника;

— укласти договір між власником та орендарем. Прописати адресу, ім'я власника, зазначити, що приміщення не здається іншим особам, прописати стан квартири та майна, зазначити, що все інше майно — власність орендарів;

— прописати підтвердження оплати (розписки, акти прийому-передачі послуг);

— кількість візитів власника квартири.


квартирні шахрайства


Схожі матеріали:
👁 881
Категорія: Відео-калейдоскоп
Теги: шахрайство, квартирні шахрайства




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ