Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.03.2017

Підлітки на Полтавщині стали менше робити абортів


На Полтавщині фіксують тенденцію до зменшення кількості абортів серед підлітків


Підлітки на Полтавщині стали менше робити абортівНа Полтавщині фіксують тенденцію до зменшення кількості абортів серед підлітків віком від 15-ти до 17-ти років.

Про це розповіла головний позаштатний гінеколог дитячого та підліткового віку Олена Сьомич.

«Минулого року у нас було зроблено 39 абортів на всю область -  у дівчат від 15-ти до 17 років. На рік раніше  – 43, ще раніше – 49. Щороку падає ця цифра. За кількістю абортів Полтавська область займає місце позаду західних областей, де абортів мало в силу того, що там католицьке виховання, і вони намагаються до цього не вдаватись».

Водночас в області протягом року, що минув, фіксують 254 пологів у підлітків від 15 до 17 років.

«Нам закидають, що аборти падають, а пологи ростуть. Але  у нас є законодавство, яке дозволяє вступити в брак з 17 років. У нас є законодавство, яке дозволяє за наявності вагітності вступати в брак із 16 років. Тому, якщо ця дівчинка хоче народити дитину, ми ні в якому разі не можемо її відмовляти. Ускладнення у цих 254 пологах – лише 4%».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі розповіли, як визначити, що у вас проблеми зі щитовидкою

Ранні пологи медпрацівницю особливо не дивують – лікарка пояснює це так:

«Згадайте наших пращурів – у скільки вони народжували? Чому ми дивуємось? Згадайте про сексуальну революцію, яка давить нас і душить. Що ми хочемо? Мене, наприклад, кількість пологів більше задовольняє, ніж би це була кількість абортів», - сказала Сьомич.

Нагадаємо, в області закінчила дію програма «Репродуктивне здоров’я нації». Наразі розробили концепцію нової програми, яка включає просвітницьку та профілактичну роботу з молоддю у названій сфері. 
 
www.vpoltave.info


Схожі матеріали:
👁 941
Категорія: Актуально
Теги: здоров'я, аборт, медицина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ